Cemaati rahatsız eden üç yazar

Ekrem Dumanlı köşesinden bazı yazarlara ince ayar geldi.Kimler mi? Mehmet Baransu, Emre Uslu, Önder Aytaç ve hatta bazı Zaman yazarları

Cemaati rahatsız eden üç yazar
09 Ocak 2012 Pazartesi 12:41 tarihinde eklendi, 1.202 kez okundu.

 

Sebebi de bu kişilerin kamuoyunda "cemaatin kalemleri" gibi algılanması... 
 
Cemaatin böyle bir algıdan rahatsız olduğunu açık bir şekilde dile getiren Dumanlı, üç gazetecinin ismini vererek bir nevi uyarı yaptı. 
 
Ekrem Dumanlı'nın ismini verdiği gazetecilerden ikisi Taraf'ın yazarı... Bir diğer isim de eski Taraf yazarı Önder Aytaç... Dumanlı'nın yazısındaki ilginç nokta ise "Bazı Zaman yazarlarının da bu uyarıdan" nasiplenmesi... 
 
İşte Ekrem Dumanlı'nın yazısı;
 
"Mehmet Baransu, Emre Uslu, Önder Aytaç, hatta bazı Zaman yazarları... Bazı gazeteciler ne yazsa ne söylese hepsi 'cemaat'ten biliniyor. Aslında o gazeteciler defalarca açıkladı, "Biz cemaat sözcüsü değiliz; kendi düşüncelerimizi yazıyor, konuşuyoruz." dediler. Maalesef bazılarının umurunda bile değil. Varsa, yoksa cemaat! Tam bir paranoya ile karşı karşıyayız. 
 
Hal böyle olunca bu yanlış algıya muhatap insanlara da büyük sorumluluk düşüyor. Keşke onlar üzerinden yürütülen psikolojik harbin değirmenine su taşımasalar ve bazı art niyetli kişilere fırsat vermeseler; sonuçta büyük bir kitlenin zan altında bırakılması da büyük bir vebaldir... "
 
HAKAN ŞÜKÜR'E CEMAATÇİ DİYE Mİ ÇAKIYORLAR?
 
Ekrem Dumanlı'nın köşesindeki bir diğer ilginç satırlar da LİG TV'ye yorumcu olması tartışma konusu olan Hakan Şükür'le ilgili... Dumanlı, kamuoyundaki "rahatsızlığın" asıl sebebinin "cemaat" olduğunu ima ediyor. 
Şunları yazıyor;
 
"Hakan Şükür söz konusu olduğunda birilerinin şakûlü kayıveriyor. Nefretle bahsettikleri şey aslında eski bir futbolcu değil; onun bir türlü hazmedemedikleri, duygu dünyası. Lig TV'de yorumculuk yapmasını eleştirebilirsiniz; ama bu öfke patlaması ne? (... )  Onca insana gıkı çıkmayanların Şükür söz konusu olduğunda çıldırmasının başka bir nedeni var; onu bilmeden açıklama yapanlar ayıp ediyor... "
 
Ekrem Dumanlı, Zaman yazarı Mümtazer Türköne'nin tepkiler üzerine istifa etmesini de yorumladı...