Cemaatten Arap açılımı

Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı Zaman'ın Arapça yayına başladığını duyurdu.

Cemaatten Arap açılımı
14 Temmuz 2014 Pazartesi 10:42 tarihinde eklendi.
Bugünkü köşesinde "Zamanarabic.com"un yayın hayatına başladığını açıklayan Dumanlı "Artık Arap âlemi Türkiye’yi bu sahih ve bağımsız kaynaktan öğrenecek." dedi.
 
İşte Dumanlı'nın yazısındaki ilgili bölüm:
 
ZAMAN ARABIC YAYINDA!
 
Gazeteniz bugün yeni bir adım daha atıyor: Zamanarabic.com. Artık Arap âlemi Türkiye’yi bu sahih ve bağımsız kaynaktan öğrenecek. Sadece Türkiye’yi değil; Ortadoğu başta olmak üzere dünyadaki gelişmeleri daha doğru anlamak için yalana bulaşmamış haberleri, derinlikli analizleri, çözüm öneren fikirleri ZamanArabic’te bulacak. Fikir çeşitliliğinin, tefekkür derinliğinin nasıl verileceğine dair Zaman’ın büyük bir tecrübesi var. İngilizce yayınlarımız dünyanın dört bir yanında yakından takip ediliyor. Arapça yayınımızın da yeni bir ufuk açacağından kuşkumuz yok.
 
DÜNYAYA ARAPÇA SESLENME ZAMANI GELDİ!
 
Aylardır süren yoğun çalışma sonucunda fevkalade bir yayın kadrosu kuruldu. Türkçe haberlerin tercümelerinin yayınlandığı basit bir web sitesi gözüyle bakılmadı bu meseleye. Emek verildi, altyapı çalışması aralıksız sürdürüldü. Birkaç aydır sessiz sedasız sürdürülen test yayınlar ile ilgili onlarca toplantı yapıldı, yüzlerce görüş ve teklif alındı. Ve şimdi dünyaya Arapça seslenmenin zamanı geldi. Zaman ailesine yeni bir dil, yeni bir vizyon katacak ZamanArabic’e emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyor, siz değerli okurlarımızın da görüşlerini bekliyoruz.