Cemil Çiçek'ten 18 Mart mesajı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cemil Çiçekten 18 Mart mesajı
17 Mart 2013 Pazar 16:03 tarihinde eklendi.

 

Çiçek mesajında, Birinci Dünya Savaşı'nın en zor cephelerinden biri olan Çanakkale'de Türk milletinin tarihi bir zafer kazandığını, büyük kahramanlıklarla, direniş ve sabırla verilen bu mücadelenin onur ve gurur kaynağı olduğunu belirtti.
 
Cemil Çiçek mesajında, şunları söyledi:
 
"İnsanüstü fedakarlıklarla, millet ve bayrak sevgisinin örnekleriyle dolu bu zaferin kahramanları bizlere bıraktıkları manevi miraslarla gönlümüzde daima yaşayacaklardır. Milli Şairimizin dediği gibi 'Tarihe sığmayan' bu kahramanlar milletimizin gönlünde daima varolacaktır. Bizler her yıl 18 Mar'tta yüreğimiz titreyerek o destanın ruhunu yeniden anlamaya çalışıyor ve Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarını sevgi ve şükranla anıyoruz. Düşmanı ülkemize sokmayan ve Çanakkale'yi geçilmez yapan o kahramanlar bağımsızlığın ve vatan topraklarının çiğnenemeyeceğini destansı bir mücadele ile göstermişlerdir."
 
Birinci Dünya Savaşı'nın kaderini etkileyen Çanakkale zaferinin milli mücadeleye de güç verip, ilham kattığını belirten Çiçek mesajının devamında, "Çanakkale Savaşı'nda Yarbay olarak yer alan ve önemli başarılar gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk daha sonra Kurtuluş Savaşımızın da lideri ve başkomutanı olmuştur. Büyük tarihimiz daima ilham kaynaklarımızdandır. Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarının bizlere bıraktıkları vatan ve bayrak sevgisini, kardeşlik, dayanışma ve birlik ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Çanakkale Zaferi'nin tüm şehit ve gazilerini ve isimsiz nice kahramanları saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

DHA