Cemil Çiçek'ten Öğretmenler Günü mesajı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Cemil Çiçekten Öğretmenler Günü mesajı
24 Kasım 2012 Cumartesi 11:55 tarihinde eklendi, 1.258 kez okundu.

 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, öğretmenlere sağlanan imkanların artırılmasının son derece önemli olduğunu, bu doğrultuda öğretmenlerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve mesleki saygınlıklarının korunmasının Türkiye'nin en önemli hedeflerinden olduğunu belirtti. 
     
Cemil Çiçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, sosyal gelişmelere ayak uydurmanın, çevreyle uyumlu birey olmanın, geleceği kavramanın temel şartının eğitim olduğunu bildirdi. 
     
Yaşamın her aşamasında sorgulayıcı kimliği korumanın ve kişisel yetenekleri ortaya çıkarmanın vazgeçilmez ortamının okullar olduğuna işaret eden Çiçek, çocukları ve gençleri hayata hazırlamak için, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yaklaşık 25 milyon öğrencinin 880 bin öğretmen tarafından eğitildiğini kaydetti. 
     
Öğrencileri geleceğe hazırlayan, onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerin, toplumsal geleceğin en büyük güvencesi olduğunu belirten Cemil Çiçek, şöyle devam etti: 
     
''Ülkemizin her noktasında, her kademede büyük özveriyle görev yürüten öğretmenlerimiz, ulaştığımız seviyenin de mimarlarıdır. Mutlu ve huzurlu bireylerin yetişmesinde geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimize sağladığımız imkanların artırılması son derece önemlidir. Bu doğrultuda öğretmenlerimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, mesleki saygınlıklarının korunması ülke olarak en önemli hedeflerimizdendir. 
     
Türkiye'nin dünya milletler ailesi arasındaki yeri, öğretmenlerimizin toplam refahtan aldıkları payla yakından ilgilidir. Toplumsal refah düzeyimizin artmasına paralel, geleceğe hazırladığımız çocuklarımız ve geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimize sağlanan imkanlar da artacaktır. Nitekim yapılan ulusal bütçelerde eğitime ayrılan payın ilk sıralara yükselmesi bunun önemli bir göstergesidir.'' 
     
Cemil Çiçek, TBMM'nin, eğitim ve öğretim şartlarının geliştirilmesi ve öğretmenlerin daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarını büyük duyarlılıkla sürdüreceğini bildirdi. 
     
Bu vesileyle kutsal bir görev yürüten öğretmenlerin bu anlamlı gününü en içten dilekleriyle kutladığını belirten Çiçek, ''Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bugünlerimizi borçlu olduğumuz tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum'' ifadelerini kullandı.