Cenk Tosun Kartal oluyor

Demirören altı haftada 'hayranlık yaratan' Cenk Tosun için yakın dostu Kızıl'ın kapısını çalacak...

Cenk Tosun Kartal oluyor
02 Mart 2011 Çarşamba 12:24 tarihinde eklendi, 1.549 kez okundu.

 

Neler söylendi, ne tezahüratlar yapıldı... İsmail Köybaşı ve Rodrigo Tabata ikilisine toplam 13.5 milyon Euro veren Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören için "Gaziantep'e başkan olsana" sloganı ortaya atıldı. Ancak Quaresma, Guti, Simao, Manuel Fernandes gibi flaş yıldızları Kartal'a kazandıran Demirören'in, yeni sezon için ilk hedefi yine Gaziantepspor oldu.
 
Habertürk'ün haberine göre; Takımdan ayrılmalarına kesin gözüyle bakılan Ferrari ve Bobo'nun yerine yabancı bir stoper transfer etmeyi kafaya koyan Siyah-Beyazlılar, bu sezona damga vuran 'kontenjan krizini' tekrar yaşamamak için gözünü 'yerli oyunculara' dikti.
 
Başkan Demirören, Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımından G.Antepspor'a transfer olan ve 6 hafta içinde sergilediği futbolla herkesi kendine hayran bırakan Cenk Tosun için kolları sıvadı.
 
KİRALIK DA OLABİLİR
Cenk transferini hem Bobo'nun yerini dolduracak hem de yabancı kontenjanını doldurmayacak en isabetli hamle olarak gören Demirören'in, 19 yaşındaki golcü için en büyük kozu Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'la arasındaki yakın dostluk.
 
Beşiktaş'a olan ilgisini açıkça ifade eden Cenk'in "3 büyükler arasında bir kulübe gideceksem, Beşiktaş'a gitmekten mutlu olurum. Schuster gibi iyi bir hoca ile çalışmayı herkes ister" sözlerini de duyan Demirören'in yakın çevresine, "Cenk eğer bir kulübe transfer olacaksa, o kulüp Beşiktaş olur" dediği öğrenildi.
 
Sezon sonunda Gaziantepspor Başkanı Kızıl'la masaya oturacak olan Demirören, genç yıldızın bonservisini almaya çalışacak. Ancak Kırmızı-Siyahlılar, oyuncunun bonservisini bir yıl daha elinde tutmakta ısrar ederse, Ersan Gülüm transferinde olduğu gibi 'kiralama' formülü devreye girecek. Kartal, böyle bir adımı atarken, 'satın alma opsiyonunu'da cebine koymaya çalışacak.