Cep karpuzu üreticiyi üzdü

Ramazan ayının başlamasyla birlikte fiyatı neredeyse ikiye katlanan karpuzun üreticisi de dertli. Tarlada karpuz ya çatlıyor ya da güdük kalıyor

Cep karpuzu üreticiyi üzdü
11 Ağustos 2011 Perşembe 08:41 tarihinde eklendi.

 

Kırklareli’de karpuz üreticileri son 3 yılın en kötü sezonunu yaşıyor. Kuralıktan dolayı karpuzlar çatladı, sağlam olanlarda küçük kaldığı için para etmiyor.
 
Kırklareli’nin Üsküpdere köyü sakinlerinden karpuz üreticisi Özer Önder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük umutlarla ektiği karpuzda hüsran yaşadığını söyledi.
 
Köyde 15 civarında üreticinin 200 dönüm karpuz ektiğini ve 3 aydan bu yana yağış düşmemesi nedeniyle zor günler yaşadıklarını ifade eden Önder, "Ekmiş olduğum 20 dönüm karpuz için 5 bin lira masraf yaptım. En iyi tohumu kullandım, defalarca çapa yaptım ama yağmur olmayınca karpuzlar köklerinde kurumaya başladı.
 
Kuralıktan dolayı karpuzlar çatladı, sağlam olanlarda küçük kaldığı için para etmiyor. En büyük karpuzum deve kuşu yumurtası büyüklüğünde. Utana sıkıla satmaya çalıştığım karpuzlarla zararımı çıkarmaya çalışıyorum" dedi.
 
Bir başka üretici Kızılcıkdere köyünden Mehmetali Katrancı da karpuzların suya hasret kaldığını belirtti. Tarlanın başındaki artezyen kuyusuna güvenerek ekmiş olduğu 18 dönüm karpuzu, artezyendeki suyun bitmesi sonucu sulayamadığını anlatan Katrancı, bölgedeki karpuz üreticisinin borcunu ödemekte sıkıntı çekeceğini bildirdi.
 
Bu arada İstanbul’da yaşamını sürdüren Filiz Arık ise, karpuzların küçük olmasına rağmen lezzetli olduğunu ve fiyatı uygun olduğu için çok miktarda karpuz aldığını kaydetti. Arık aldığı karpuzların bir bölümünü kendilerinin tüketeceğini ve geri kalanını ise eş dosta vereceğini ifade etti.
 
Karpuzların en küçüğü 50 kuruşa, biraz büyükleri ise 1-2 liradan satılıyor.