Cep telefonunu 101 metre fırlattı

Finlandiya’da her yıl düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından yarışmacıların katıldığı cep telefonu fırlatma yarışması, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Cep telefonunu 101 metre fırlattı
20 Ağustos 2012 Pazartesi 18:22 tarihinde eklendi.

 

Katılımcıların cep telefonlarını en uzağa fırlatmak için mücadele ettikleri “13’üncü Cep Telefonu Fırlatma Dünya Şampiyonası” Finlandiya’nın Savonlinna kentinde düzenlendi. Şampiyonaya katılan yarışmacılar üç ayrı kategoride ter döktü: Omuz üzerinden, serbest stil ve 12 yaş altı.
 
Omuz üzerinden fırlatmada yarışmacılar eski cep telefonlarını en uzağa atmaya çalışırken, serbest stilde hakemler yaratıcılık üzerinden değerlendirme yaptı. Şampiyonada en uzun mesafeye cep telefonu fırlatma kategorisinde 18 yaşındaki Fin Ere Karjalainen birinci oldu. Karjalainen, nokia marka telefonunu tam 101.46 metre uzağa fırlatmayı başardı.
 
Kadınlarda ise Jonna Mattero telefonunu 42.47 metre uzağa fırlatarak birinciliği elde etti. 12 yaş altı kategorisinde ise Ale”ksi Muukkonen 39.19 metrelik derecesiyle birinciliği kaptı.
 
“HERKESİN ÇIKARINA”
Şampiyonanın internet sayfasında yapılan açıklamada, “cep telefonu fırlatmanın dünyanın dört bir yanındaki insanların çıkarlarına seslendiğini” belirtildi.
 
Avrupa’dan Asya’ya kadar birçok ülkeden katılımcının yer aldığı yarışmada, dereceye giremeyenler buna rağmen aldıkları keyfin yarışmaya değdiğini belirtti. Birinciliği nasıl elde ettiği sorulan Era ise “birkaç günlük antrenman ve biraz alkol” açıklamasında bulundu. Bazıları, cep telefonu fırlatma sporunun 2016 Olimpiyatları’nda yer alıp almaması gerektiğini tartışıyor.

NTV