Çerçioğlu'ndan jeotermal sözü

Aydın Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Çiftlik jeotermal sahasının Aydınlılar'ın olması için kanının son damlasına kadar mücadele edeceğini söyledi.

Çerçioğlundan jeotermal sözü
11 Eylül 2013 Çarşamba 19:20 tarihinde eklendi, 1.861 kez okundu.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, uzun süredir kent gündemini meşgul eden jeotermal sahasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de, Aydın'ın jeotermal kaynakları konusunda birinci sırada yer aldığına vurgu yapan Çerçioğlu, MTA'nın (Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü) düzenlediği ihaleye giren Aydın İl Özel İdaresi'nin üç jeotermal sahasını satın aldığını daha sonra da, bu sahalardan ikisini özel sektöre sattığını hatırlattı. Çerçioğlu, jeotermal sahalarının satılmasına kimsenin ses çıkartmadığını ileri sürdü.
 
ÇERÇİOĞLU: SATILACAĞINI BİLSEYDİM, İHALEYE GİRERDİM
 
MTA'nın jeotermal sahalarını sattığı ihaleye girmemekle eleştirilen Başkan Çerçioğlu, "Aydın'ın iki kamu kuruluşu, aynı saha için ihaleye girip fiyatı yükseltir mi? Böyle bir şey olamaz. Eğer İl Özel İdaresi'nin jeotermal sahalarını satacağını bilseydim, o ihaleye girerdim.

Aydınlılar olarak yıllardır, "Isıtacağız, soğutacağız, tarımda kullanacağız ve enerji üreteceğiz' diyorduk. Son Çiftlik jeotermal sahasının Aydınlılar'ın olması için kanımın son damlasına kadar savunacağım. İki saha, özel sektöre satılırken, neden hiç kimsenin gıkı çıkmadı? Jeotermal sahaları çok kıymetli, siyasetçilerin neden sesi çıkmıyor? Aydın halkının menfaatleri için bunları söylüyorum" dedi.

DHA