Cesetlere işeyen askerleri savundu

Rick Perry, Afganistan’da öldürdükleri Taliban militanlarının üzerine işeyen askerlere ait videoya gösterdiği tepki nedeniyle Obama yönetimini eleştirdi.

Cesetlere işeyen askerleri savundu
16 Ocak 2012 Pazartesi 11:26 tarihinde eklendi, 1.511 kez okundu.

 

Rick Perry, Obama yönetiminin videoyu, “abartılı sözlerle kınadığını ve orduyu küçümsediğini” söyledi.
 
Rick Perry’nin sözleri, Senato Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi John McCain’in sözleriyle çelişti. McCain, ortaya çıkan görüntülerin Afganistan’daki savaşı olumsuz etkileyebileceğini söylemişti. Teksas Valisi Perry ise CNN’e yaptığı açıklamada, “Açıkça, 18-19 yaşındaki çocukların böyle aptalca şeyler yaptığına çok sık tanık oluyoruz. O video da buna bir örnek” dedi. Perry, söz konusu askerlerin kınanması ancak herhangi bir suçla yargılanmaması gerektiğini savundu.
 
BİR FİRE DAHA
 
Rick Perry gibi Cumhuriyetçi Parti’nin aday adaylarından olan Utah eski Valisi Jon Huntsman, yarıştan çekildiği bildirildi. New Hampshire oylamasında üçüncü olarak bir ivme yakalamasına rağmen yarıştan çekilen Huntsman’ın kararı, danışmanı tarafından açıklandı.

Huntsman’ın kısa bir süre içinde kendi ağzından resmi bir açıklama yapması bekleniyor. Iowa ön seçimlerinde çok düşük bir destek alan Huntsman’ın, 21 Ocak’ta yapılacak Güney Carolina oylamasında da tek haneli rakamların üzerine çıkması beklenmiyordu. Sözcüsü Matt David, New York Times’a yaptığı açıklamada Huntsman’ın bundan sonra yarışın favorisi Mitt Romney’i destekleyeceğini ifade etti. 

Gazeteport