Çeşme ile Sakız arasında dostluk için yüzecekler

YÜZÜCÜ Seda Noyan Kansuk'un da aralarında yer aldığı 4 kişilik ekip, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan Çeşme'ye yüzerek geçecek.

Çeşme ile Sakız arasında dostluk için yüzecekler
27 Haziran 2016 Pazartesi 18:51 tarihinde eklendi.
 YÜZÜCÜ Seda Noyan Kansuk'un da aralarında yer aldığı 4 kişilik ekip, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan Çeşme'ye yüzerek geçecek. Kansuk, "İki ülke dostluğunu yüzerek, bir nakış gibi işleyeceğiz" dedi.
 
Çeşme ile Sakız Adası arasındaki 7.5 kilometrelik en dar bölgeyi, 30 Nisan 2016 tarihinde yüzerek 3 saat 20 dakikada geçen yüzücü Seda Noyan Kansuk, 4 kişilik bir ekiple, nöbetleşe yüzerek, Sakız Adası'ndan Çeşme'ye geçecek. Kansuk, Sakız Adası ile Çeşme arasındaki 15 kilometrelik mesafeyi, eşi Memduh Kansuk ve arkadaşları Elif Okur, Şadi Gödek ile bayrak yarışlarında olduğu gibi nöbetleşe yüzecek. Seda Noyan Kansuk, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda etkinliği gerçekleştireceklerini belirterek, "2016 Kabotaj Bayramı kutlamaları, bence belleklerden hiç silinmeyecek. Bunda özellikle Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran'ın ve Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman'ın emeği büyük. 1 Temmuz için aylardır hazırlık yapıyoruz. 30 Nisan'da Sakız Adası'na yüzüşüm Yunan camiasında da büyük ilgi gördü. Yunan adalarıyla olan aramızdaki yakınlık, sadece kara parçası olarak kalmayacak, bir nakış gibi git gellerle işlenecek. Benim tek başıma Sakız Adası'na en dar mesafeden yapmış olduğum 7.5 kilometredeki yüzüşü bu defa 15 kilometrelik daha uzun bir parkurdan takım arkadaşlarımla beraber, omuz omuza yüzerek tekrarlayacağız. Böylece Çeşme-Sakız Adası hem bireysel hem de takım olarak geçilmiş olacak. 1 Temmuz'da ilkini gerçekleştireceğimiz takım geçişini, önümüzdeki seneden başlayarak uluslararası takım yarışı haline getirmek istiyoruz. Böylelikle güzel Çeşme'miz, dünyanın her yerinden gelen yüzücülerimize de evsahipliği yapacak. Yarışa gelen herkesin hem eğlenip hem de keyif alacağı bir etkinlik haline gelmesini sağlayacağız" diye konuştu.