Çeşme'den Sakız'a barış kulaçları

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde yüzücü Seda Kansuk, Yunanistan'ın Sakız Adası'na 3 saat 20 dakika yüzerek ulaştı.

Çeşmeden Sakıza barış kulaçları
01 Mayıs 2016 Pazar 00:10 tarihinde eklendi.
Açık su yüzücüsü 45 yaşındaki Seda Kansuk, bugün kulaçlarını dostluk ve barış için atarak Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız Adası'na ulaştı. Eşi Memduh Kansuk ve çocukları Aksel Kansuk ve Azra Kansuk ile saat 07.00 sıralarında Çeşme Limanı'na gelen Seda Kansuk, gümrük işlemlerini yaptırdı. Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, emekli Koramiral Ekmel Totrakan, Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü de limana gelerek, açık su yüzücüsü Seda Kansuk'a başarı diledi. Yaşadığı heyecanı dile getiren Seda Kansuk, bu parkuru ilk kez açık su camiasına kazandırabilmeyi amaçladığını söyledi. 
 
Çeşme Limanı'ndan yüzme startının verileceği Pırlanta Plajı yakınındaki eski Alman Tatil Köyü açıklarına 'Sude' adlı yatla gelen Seda Kansuk, denize atlayarak karaya kadar yüzdü. Karada, Yüzme Federasyonu hakemlerinin start vermesiyle Sakız Adası'na doğru kulaç attı. Kansuk, 3 saat 20 dakika yüzerek Sakız Adası'na ulaştı. Kaymakam Erkayıran ve beraberindeki heyet, Sahil Güvenlik botu ile Seda Kansuk'a Yunanistan sınırına kadar eşlik etti. 
 
Kansuk, saat 11.58'de Yunanistan'ın Sakız Adası'na ayak basarken kendisini sponsoru Buca Yapı Seramiksan yetkilisi Nihat Yıldırım karşıladı. Seda Kansuk, saat ve dakika tespitinin yapılmasının ardından kendisini bekleyen yata binerek, gümrük işlemlerinin yapılması için Sakız Adası gümrüğüne gitti.

DHA