Çete davasında tahliye yok

Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, Büyükşehir Belediyesi merkezli çete davasının duruşmasında, aralarında eski Başkan Aytaç Durak'ın da bulunduğu tutuksuz 56 sanıktan 25'i dinlendi.

Çete davasında tahliye yok
18 Ocak 2013 Cuma 18:45 tarihinde eklendi.

 

Tutuklu 7 sanığın tahliye talepleri ise kabul edilmedi.
 
8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7'si tutuklu 63 sanığın yargılandığı çete davasının görülmesine bu sabahtan itibaren devam edildi. Gün boyu devam eden duruşmada mahkeme heyeti tutuksuz sanıklardan 25'ini dinledi. Ardından tutuklu sanıkların avukatları müvekkillerinin tahliyesine yönelik savunma yaptı. 'Çete, rüşvet, tehdide azmettirme, ihaleye fesat, dolmuş ve otobüsçülerden zorla Adana Demirspor'a bağış toplanması' suçlamalarıyla 71 yıla kadar hapsi istenen Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel ile birlikte diğer tutuklu sanıklar da suçsuz olduklarını belirterek tahliyelerini istedi.
 
19 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanıklardan Aytaç Durak ise geçen duruşla ifade verdiği için duruşmaya katılmadı.
 
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluklarına ve dinlenmeyen sanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı 12 Nisan 2013'e erteledi. Salondan ayrılan bazı sanıklar mahkeme heyetine dönerek, "Gerçekten suçsuzuz" dedi.
 
Geçen duruşmada Orhan Alagöz, Tamer Barış Terkeşli, İbrahim Aksoy ve Ahmet Atma'nın tahliye edildiği davada, tutuksuz 10 sanığın dosyası belediye davasıyla bağlantısı olmadığı gerekçesiyle ayrılmış, bu dosyadaki sanık sayısı da 73'den 63'e düşmüştü.

DHA