Çevik Bir'e Fadime Şahin sorusu

Çevik Bir dün savcının karşısına geçti, sorular ise 28 Şubat'ın medyatik isimleriyle ilgiliydi: Fadime Şahin ve Müslüm Gündüz ile ilgili haberleri kime yaptırdınız?

Çevik Bire Fadime Şahin sorusu
16 Nisan 2012 Pazartesi 09:38 tarihinde eklendi, 3.490 kez okundu.

 

Çevik Bir dün savcının karşısına geçti, sorular ise 28 Şubat'ın medyatik isimleriyle ilgiliydi: Fadime Şahin ve Müslüm Gündüz ile ilgili haberleri kime yaptırdınız?
 
Darbelerle hesaplaşan Türkiye, bu kez 28 Şubat'ı sorgulamaya başladı. 28 Şubat 1997 sonrasında yaşanan süreç, artık savcının dosyasındaydı. Ve "post-modern" darbe olarak anılan o süreç, resmen tutanaklara geçti. Soruşturmayı yürüten Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, aralarında dönemin Genelkurmay 2.Başkanı Çevik Bir'in de bulunduğu sanıklara sorulan sorulardan bazıları da medya ile ilgiliydi.
 
O dönemde daha önce konsomatrislik yaptığı ortaya çıkan Fadime Şahin'le Aczmendi lideri Müslüm Gündüz'ün bir evde basın mensupları eşliğinde basılması 28 Şubat'ın simge görüntülerinden birisi olmuştu.
 
Savcılar hem Çevik Bir'e hem de diğer şüphelilere bu konuda sorular yönelttikleri ortaya çıktı.
 
HANGİ MEDYA ORGANLARIYLA ÇALIŞTINIZ?
 
Aczmendilerin gündemde tutulması için hangi medya organlarıyla çalıştınız? O günlerde televizyonlarda ve gazetelerde psikolojik harekat malzemesi olarak kullanılan Fadime Şahin, Müslüm Gündüz, Aczmendiler ile "Aydınlık için 1 dakika karanlık" eylemleri, böyle bir çalışmanın ürünü müydü?
 
Subay, astsubay eşlerini istihbaratçı olarak kullandınız mı?
 
Ülker, İhlas, Asya, Beğendik ve benzeri firmaların ürünleri neden askeri ihalelere alınmadı?
 
ALT ÜST EDEN İTİRAF
Savcılığın soruları kadar, şüphelilerin ifadeleri de dikkat çekti. İşte o ifadeler:
Emekli Tuğgeneral İdris Koralp: Batı Çalışma Grubu, Milli Güvenlik Kurulu'nca kuruldu.
 
Emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan: Darbeler ne ülkeye ne de TSK'ya fayda getirmedi. İnancım gereği, ulu emre itaat eden bir insanım.
 
İSMİMİ KULLANDI...
Emekli Albay (İsmi yok): Alkol kullanmamam ve oruç tutmam hor görülüyordu. Beni tanıdıkları için böyle bir görev vermeleri mümkün değildi.
 
Emekli Albay Mustafa Kemal Savcı: Beni bu konuda mağdur eden ve BÇG'yi kuran ve yöneten Orgeneral Çevik Bir'dir. Bu nedenle Çevik Bir ve ismimi bana bildirmeden grup içinde gösteren Albay Cihangir Akşit'ten şikayetçiyim.