Çevik Bir'e ıslak imza sorulacak

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaması devam eden 28 Şubat soruşturması zanlılarına 'hükümete baskı', 'fişleme' ve 'Çevik Bir imzalı Batı Çalışma Grubu belgesi' soruldu. Rütbe sıralamasına göre yapılan sorgulamada Bir'in ifadesi en son alınacak.

Çevik Bire ıslak imza sorulacak
14 Nisan 2012 Cumartesi 09:07 tarihinde eklendi, 2.221 kez okundu.

 

28 Şubat soruşturmasında gözaltına alınan aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli orgeneral Çevik Bir’in de olduğu şüpheliler Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanıyor.
 
Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgili'nin talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 28 zanlının emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.
 
Sorgulamada zanlılara Özel Yetkili Savcı Mustafa Bilgili’nin hazırladığı sorular yöneltildi.
 
Islak imzalı Batı Çalışma Grubu belgelerinin gösterildiği sorgulamada şüphelilere; Balyoz sanığı Çetin Doğan imzalı 'laiklik karşıtı eylemlere karşı alınacak önlemler'le ilgili yazışma ve Genelkurmay Psikolojik Harekat Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan, 'irtica ile mücadele' başlıklı rapor da soruldu.
 
Çevik bir imzalı, Batı Çalışma Grubu'nun oluşum şeması, Batı Çalışma Grubu tarafından hazırlanan 'irtica ile mücadele günlük durum formları', 'batı harekat konsepti ve eylem planı' başlıklı yazı da şüphelilere sorulan belgeler arasında yer aldı.
 
'MGK KARARI VURGUSU'
Şüphelilerin bir kısmı susma hakkını kullanırken sorulara yanıt verenler ise, 28 Şubat 1997'de toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nda irtica ile etkin mücadele kararı alındığını hatırlattarak tüm faaliyetlerin bu kararlar doğrultusunda gerçekleştirildiğini söylediler.
 
Zanlılar ifadelerinde belgelerin, hükümetin yıpratılması ve görev yapmasını engelleme maksadıyla hazırlanmadığını ifade ettiler.
 
Rütbe sırasına göre gerçekleştirilen sorguda, en son emekli orgeneral Çevik Bir'in savunması alınacak.
 
Sorgusu tamamlanan zanlıların bir bölümünün yarın sabah savcılığa sevkedilmesi bekleniyor.