Çevik Bir'in ilk isteği ne oldu?

28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Çevik Bir'in Sincan Cezaevi günlerinin detayları ortaya çıktı..

Çevik Birin ilk isteği ne oldu?
18 Nisan 2012 Çarşamba 10:59 tarihinde eklendi, 1.021 kez okundu.

 

28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanarak Sincan F Tipi Cezaevi’nde 3 kişilik odaya konulan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, ilk olarak revir doktoru tarafından sağlık kontrolünden geçirildi.
 
Daha sonra kahvaltı yapan Bir’e, cezaevinde uyulması gereken kurallar ile ihtiyaç duydukları taleplerin nasıl karşılanacağını içeren “cezaevi küçük kitapçığı” verildi. İlk gün cezaevinin öğle yemeğini yiyen Çevik Bir, daha sonra ihtiyaçlarını kantinden karşıladı.
 
İlk isteği, bir plastik leğen ve deterjan
 
4 gündür üzerinden çıkarmadığı elbisesini yıkamak isteyen Bir, kantinden “bir plastik leğen ile deterjan” istedi. Yiyecek ve içecek de alan Bir, cezaevinden bir televizyon ile küçük bir buzdolabı talep etti. Akşam saatlerine doğru avukatı Vahap Bozkurt ile görüşen Bir, “Suçsuz olduğuma inanıyorum. Hemen mahkemeye itirazımı yapın” dedi.
 
Avukat Bozkurt’un önümüzdeki günlerde mahkemeye itirazda bulunacağı belirtilirken, Çevik Bir’in sağlık durumunun vemoralinin yerinde olduğu öğrenildi. Bu arada Bir’in günde 10 dakikalık yakınlarıyla görüşme talebini ise henüz cezaevi yönetimine iletmediği bildirildi.
 
BAHAR TEMİZLİĞİ
 
Öte yandan cezaevi yönetiminin gözaltılar başlamadan 1 hafta kadar önce “bahar temizliği” kapsamında bazı odalara badana yaptırdığı öğrenildi.
 
Cemal Doğan/Habertürk