Çevik kuvvet nezaretinde konser

Diyarbakır'da bazı sivil toplum örgütlerinin tepki gösterdiği ve konserinin iptal edilmesini istediği Duman Grubu, kentte sahne alıp konserini verdi.

Çevik kuvvet nezaretinde konser
11 Mayıs 2013 Cumartesi 23:40 tarihinde eklendi, 1.347 kez okundu.

Diyarbakır'da bazı sivil toplum örgütlerinin tepki gösterdiği ve konserinin iptal edilmesini istediği Duman Grubu, kentte sahne alıp konserini verdi. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı konserde gençler grubun söylediği şarkılarla eğlendi. 

 
Duman Grubu'nun 'rezil' adlı şarkısında 'Lem yelid ve löp yutar' sözlerinin yer almasını çeşitli sivil toplum örgütleri tepki gösterdi. Grubun Diyarbakır'da verdiği konser öncesi, sivil toplum örgütleri konserin iptal edilmesi için açıklamalar yaptılar. Bazı sivil toplum örgütlerinin tepkilerine rağmen Duman Grubu, Diyarbakır'daki konserini iptal etmeyerek sahne aldı. Kentteki bir tesisin bahçesinde konser verecek olan grubun hayranları konserin verileceği alanı doldurdu. Polis, tepkiler nedeniyle konser alanında sıkı güvenlik önlemleri aldı. 
 
Konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Duman Grubu solisti Kaan Tangöze, bir çok tepkiye rağmen kente geldiklerini, herkesin görüşüne saygı duyduklarını ve konseri yapacaklarını açıkladı. Tangöze, şöyle dedi: "Buraya bir sürü insan geldi. Biz dinleyicilerimizin olduğu her yere gidiyoruz. Her yerde de çalmak istiyoruz. Tepkiler de olacak tabi demokratik bir ülkedeyiz. Söyleyecekler tabiki söyleyeceklerini. Ancak konser bir güzellik, bir hoşluk paylaşılması için yapılıyor. İstemeyen konsere gelmez, konseri protesto eder. Ama gelenlerde varsa onların rahat bir şekilde konseri seyretmesini sağlamalıyız. Zaten baştan yanlış anlaşılma oldu. O parçada zaten alay, malay söz konusu değil. Dinden hiç bahsedilmiyor. Konu tamamen politik, siyasi bir parça. Birkaç yerde konserimiz iptal oldu. Buna çok üzüldük, yazık. Dün Mardin'deydik, bugünde Diyarbakır'dayız. Oda güzel geçecek. İptal olan konserlerimize de yazık oldu. Onlarda kendilerine çeki düzen versinler bizde gidip çalalım oralarda." 
 
Grubun sahneye çıkmaya hazırlandığı dakikalarda sosyal medyada konserin iptal edildiği yönündeki söylentilere aldırış etmeyen Duman hayranları alanı doldurdu. Grup, saat 20.30'da sahne alırken, hayranları büyük sevinç yaşadı. Yaklaşık bin 500 kişi, grubun söylediği şarkılarla çoşup, eğlendi. Konser olaysız şekilde sona erdi. 

DHA