Ceviz büyüklüğünde dolu kabusu

Sakarya'nın Kaynarca ilçesi'nde dün akşam saatlerinde aniden bastıran ve yaklaşık 15 dakika süren ceviz büyüklüğündeki dolu büyük hasara neden oldu.

Ceviz büyüklüğünde dolu kabusu
25 Temmuz 2014 Cuma 11:27 tarihinde eklendi.
Dolu nedeniyle Bazı ev ve otomobillerin camları kırılırken, seralar yıkıldı, tavuklar telef oldu, ekili ürünler zarar gördü, ağaçlar devrildi. 
 
Kaynarca'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Kaynarca merkezinde yoğun sağanak yağış yaşanırken yüksek kesimlerde aniden bastıran dolu adete felakete neden oldu. İlçe merkezinde dolu yağışı etkili fazla olmazken Müezzinler, Okçular, Sabırlı, Yulaflı, Emirler mahalleleri etkilendi.
 
*Dolu yağışına Kaynarca– Adapazarı Yolunda yakalanan araçların camları kırıldı, avanları ezildi. Şiddetli dolu yağışından evlerin pencere camları ve çatılardaki güneş enerjisi panelleri de parçalandı.
 
TAVUK VE HOROZLAR TELEF OLDU
 
Ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle Sabırlı Mahallesi'nde oturan Alaattin Ersöz'e ait çiftlik evinin çatısı çökerken, evde maddi büyük ölçüde maddi hasar meydana geldi. Dolu yağışı nedeniyle Müezzinler'de bulunan bir sera kullanılamaz hale gelirken, Okçular, Sabırlı, Yulaflı, Emirler mahallerindeki fındık, mısır, ayçiçek, kabak ve karpuz tarlaları da etkilendi. Dolu, Yulaflı mahallesi başta olmak üzere bir çok mahallede tavuk ve horozları da telef etti. 
 
YETKİLİLER İNCELEME YAPTI
 
Kaynarca Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, İlçe Tarım Müdürlüğü Ekipleri, Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü ekipleri yağmur ve doludan etkilenen mahalle ve köylere giderek incelemelerde bulunuldu.
 
Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel bölgede meydana gelen doğal afet nedeniyle  üreticinin hasat alamama gibi bir durumla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Biz elimizden geldiğince zarar-ziyan tespitini hızlıca yaptıracağız. Mağdur olan vatandaşımıza yardım ulaşması noktasında üzerimize düşeni yapacağız" dedi