"Çevre yoksa, turizm yok"

Çanakkale'de turizmcilerle buluşan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (Türsab) Başkanı Başaran Ulusoy, altın madeni arama ve işletme çalışmalarıyla gündeme gelen Kazdağları'nın Kanada'dan sonra en önemli 'Oksijen çadırı' olduğunu belirterek, "Kimsenin 'oksijen çadırını' tahrip etmeye hakkı yok. Muhakkak 'Dur' denilecektir. Çevre yoksa turizm yok" dedi.

Çevre yoksa, turizm yok
23 Şubat 2014 Pazar 16:14 tarihinde eklendi, 1.375 kez okundu.
 
Ak Parti Çanakkale Milletvekili ve Çanakkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş, hazırladığı projelerle ilgili fikir almak amacıyla kente davet ettiği Türsab Başkanı Başaran Ulusoy ile Akol Otel'de bir araya geldi. Kentteki turizm acentelerinin temsilcileri, otelciler ve turizm önderlerinin de katıldığı toplantıda Çanakkale turizmi ele alındı. yatırıldı. AK Partili Mehmet Daniş, Çanakkale'nin ne zaman ihtiyacı olsa Türsab ve Ulusoy'un yanlarında olduğunu belirterek, şöyle dedi:
 
"Çanakkale'de turizmin sektörel bir hale gelerek, Kent ve kültürel kimliğimizin ön plana çıkarıldığı yeni bir dönemin başlangıcındayız. Kentimizdeki otopark, ulaşım gibi problemleri acilen bitirmek, turizmin daha rahat bir şekilde hissedilmesi ve katma değerinde Çanakkale halkına refah payı olarak yansınması çabasındayız. Özellikle kültürel kimliğimizi ön plana çıkarırken, kültürel alanları da oluşturmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Bu anlamda sayın Başaran Ulusoy'un dünya turizmindeki katkıları ve tecrübelerini Çanakkale'ye yansıtması ve desteği çok önemli."
 
"ÇANAKKALE, TÜRKİYE'DİR"
 
Çanakkale'yi, markalar kentine dönüştürmek için fikir alışverişinde bulunduklarını belirten, Türsab Başkanı Başaran Ulusoy, Mehmet Daniş'in hazırladığı projeleri incelediğini ve beğendiğini belirterek, şöyle konuştu:
 
"Biz siyasetçi değiliz. Bu ülkeye, kente kim katkı sağlayacaksa onun yanındayız. Çanakkale'nin yanında, emrindeyim. Tiyatro ve sinema salonları çok olan, rahat nefes alınabilen, kentin belleklerini kaybetmemek için gayret sarf eden, kaybolan bellekleri tekrar geri getirmek için gayret sarf eden herkesin emrindeyim. Çanakkale'nin kıymetini bilmeliyiz.

Çanakkale Türkiye'dir. Buranın denizi var, kurvaziyer limanı, yat limanı yok. Kazdağları, Kanada'dan sonra en önemli bir oksijen çadırıdır. Kimsenin oksijen çadırını tahrip etmeye hakkı yok. Muhakkak 'Dur' denilecektir. Çevre yoksa turizm yok. 12 ay turizm yapılabilir. Eğer Kazdağları başka bir ülkenin elinde olsaydı onu öyle pazarlardı ki oyun üzerine öyle oyunlar, tiyatrolar üzerine tiyatrolar oynanırdı." 

DHA