Çevreci gençler iş başında

'Su Kaynaklarımızı Koruyalım' adlı Comenius Projesi kapsamında Türk, Bulgar, Portekiz, Romanya, Norveç ve İtalyan çevreci öğrenci ve öğretmenler Bulgaristan'ın Burgas şehrine çalışma ziyaretinde bulundu.

Çevreci gençler iş başında
22 Ekim 2014 Çarşamba 15:32 tarihinde eklendi.

Su kaynaklarına dikkat çekmek için bir araya gelen çevreci öğrenciler, 4 gün boyunca dünya kamuoyunu bilgilendirmek için çalıştı. 12 kişilik ekiple Türkiye'yi temsil eden Fatih Koleji öğrencileri su kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla SOS projesini uyguladı. Save Our Water Sources kapsamında broşür dağıtan Fatih Koleji öğrencileri, Burgas Deniz Tuzu üretim tesislerini de ziyaret ederek bilgi aldı. Mavi balonlarla şehri gezen öğrenciler, su kaynaklarının önemini ve korunma yollarını anlattı.

'SU TASARRUFUNA DİKKAT ÇEKİLDİ'

Proje Koordinatörü ve İngilizce Öğretmeni Yakup Bilgiç, "2014 yılında Topkapı Fatih Koleji'nin ev sahipliğinde başlayan projenin Bulgaristan ayağında tu tasarrufuna dikkat çekmeye çalışıldı. Farklı ülkelerden projeye dahil olan öğrenciler, mavi balonlarla Bulgaristan sokaklarında su tasarrufunu anlattı. Farkındalık yaratmak amacıyla içinde konser gibi etkinliklerin bulunduğu bir dizi çalışma yapıldı. Ayrıca her ülke tasarrufla alakalı detaylı çalışmalar yaptı ve bunu sundu." dedi. Bu tarz projelerde gençler çevreyi koruma bilinci kazanıyor diyen Bilgiç, "Ayrıca bu bilinci başkalarına da anlatıp çözüm bulmaya çalışıyorlar. Farklı ülke örneklerini de gören öğrencilerimizin bakış açıları pozitif manada değişiyor." şeklinde konuştu.

Fatih Koleji öğrencisi Onat Ali Keskin ise "Bulgaristan'da kaldığımız süre boyunca çok önemli şeyler öğrendik. Öncelikle burada çok Türk nüfus yaşıyor, bundan dolayı kendimizi evimizde gibi hissettik. Hatta bindiğimiz takside Türkçe konuştuk. Ayrıca farklı ülkelerdeki arkadaşlarımızın çevre konusundaki duyarlılıklarını da öğrendik. Özellikle Bulgaristan'da su tasarrufuna dikkat çektik. Ülkemize döndüğümüzde de bu bilgileri çevremizle paylaşıp, daha dikkatli davranacağız." ifadelerini kullandı.

Şubat 2014'te İstanbul'da başlayan proje kapsamında öğrenciler farklı ülkeleri ziyaret ederek 'Su Kaynaklarımızı Koruyalım' başlığında projeler üretiyor. 2015 yılında sona erecek proje kapsamında öğrenciler önümüzdeki aylarda İtalya ve Portekiz'i ziyaret edecek.


CİHAN