Çevreciler Karaburun için yürüdü

İzmir Karaburun’da kurulacak taş ocakları, rüzgar elektrik santralleri ve balık çiftliklerine tepki gösteren çevreciler, protesto yürüyüşü yaptı.

Çevreciler Karaburun için yürüdü
15 Ağustos 2013 Perşembe 19:36 tarihinde eklendi.
Konak Meydanı’na gelen çevreciler 'Nergis kokla RES yapma', 'Meralarımız yok olmasın', 'Siz Keçileri mi Kaçırdınız', 'Maden Ocağı İstemiyoruz', 'Balık Çiftliklerine Hayır' pankartları açtı.
 
Karaburun Yarımadası Ortak Yaşam Platformu (KOYAP) öncülüğünde yaklaşık 300 çevreci ilçede kurulması planlanan taş ocakları, rüzgar elektrik santralleri ve balık çiftliklerine karşı Karaburun İlçe Merkezi’nde sabah saat 09.00’da toplanarak yürüyüşe geçti.

Karaburun İzmir güzergahında bulunan ilçe ve köy merkezlerini yürüyerek geçen çevreciler saat 17.00’de Konak Meydanı’na geldi. Eyleme yarımadada bulunan diğer sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de destek verdi. CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Hülya Güven ile Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de eylemde yer aldı. İzmir Müzisyenler Derneği ise seslendirdikleri parçalarla eyleme renk kattı.
 
Topluluk adına açıklama yapan Prof. Dr. Zuhal Okuyan, “Endüstriyel zeytincilik yapacaklar diye arazileri sattılar. Denizlerimize bir gecede balık çiftliklerini getirdiler. Mezarlıklarımıza kadar girdiler. Bitkiler yok oldu. Hayvanlar tehlikede. İnsanlar gidince o dağlar kime kalacak? İzin versek her eve ve bahçeye taş ocağı koyacaklar. Sadece Karaburun değil tüm yarımada bu tehlikeyle karşı karşıyadır” dedi.
 
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise doğa için tehlike arz eden konularda ortak hareket etmenin önemine değinerek, “Coğrafyamız ve doğamız ortak. Ancak güç birliği yaparsak başarabiliriz. Doğanın yok edilmesine karşı ortak hareket etmeli ve tek vücut olmalıyız” diye konuştu.
 
Eyleme katılanlar 'Nergis kokla RES yapma', 'Meralarımız yok olmasın', 'Siz Keçileri mi Kaçırdınız', 'Maden Ocağı İstemiyoruz', 'Balık Çiftliklerine Hayır' pankartları açtı. Topluluk eylemin ardından olaysız dağıldı.

DHA