Çevreciler Usuluk Koyu'nu hatırlattı

MUĞLA Göcek'teki dört koyun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın mesire yeri olarak 29 yıllığına kiralamak üzere ihale edilmesine, Bodrumlu çevreciler tepki gösterdi. Çevreciler 5 yıl önce de Bodrum'daki Usuluk Koyu'nun mesire alanı olarak 49 yıllığına kiraya verildikten sonra bugün şantiye alanına döndüğünü hatırlattı.

Çevreciler Usuluk Koyunu hatırlattı
27 Mart 2015 Cuma 19:41 tarihinde eklendi.
Mavi Yol Girişimi Platformu üyeleri, Göcek'teki dört koyun ihaleyle kiraya verilmesine tepki göstermek amacıyla Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Trafo Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Bodrum'daki Usuluk Koyu'nun 5 yıl önce 49 yıllığına kiraya verildikten sonra şantiye alanına döndüğünü söyleyen grup, ellerindeki 'Usuluk örnek', 'Ne Gökova ne Göcek', 'Talana koy yok', 'Usuluk mesire alanıydı bakın ne oldu' yazılı pankartlar taşıdı. Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Peynirçiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Meclis Başkanı Rüştü Tezcan da eyleme destek verdi. 
 
USULUK'U ÖRNEK GÖSTERDİ
 
Topluluk adına basın açıklamasını yapan Platform Sözcüsü Filiz Dizdar, "Göcek koylarının kiraya verildiğini öğrenince şoke olduk. Elimizde kalan koyları korumanın yollarını ararken, bir yandan da rant ve talan amacıyla cennet koyların bir bir betona yenik düşmesini engellemeye çalışıyoruz. İşte beş yıl önce Usuluk Koyu mesire alanı ve günü birlik tesis olarak 49 yıllığına kiraya verildi. Burası ormanlık arazi ve Göcek gibi cennet bir koydu. Ancak kiralanan yere tamamen ruhsatsız ve kaçak olarak 700 yataklı otel ve turistik tesis dikildi. Orman yok edildi. İşte Göcek Koyları da böyle olacak. Bu nedenle bu fotoğrafa bakıp Göcek koylarının kaderini şimdiden görebilirsiniz. Usuluk Koyu'ndaki kaçak otel inşaatı ile ilgili açılan davalar kazanıldı. Ancak orman ve cennet koy yok edildi. Bu koyu geri getirmek mümkün mü? Bu nedenle Göcek koylarının kiraya verilme kararının çok acil olarak iptal edilmesini istiyor ve her türlü hukuki yola başvuracağımızı belirtiyoruz" dedi.