Ceyhan Belediyesi, Kayseri Kaski’yi eledi

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası 8’li Finalleri’nin ikinci gününde Kayseri Kaski ile karşılaşan Ceyhan Belediyesi, zorlu rakibini 65-64’lük skorla kupanın dışına itti.

03 Ocak 2013 Perşembe 19:48 tarihinde eklendi.

 

 
TKBL’de 12 maçta elde ettiği 9 galibiyetle 4. sırada bulunan ve Kadınlar Eurocup’ta da yoluna devam eden Kayseri Kaski karşısında maça hızlı başlayan Ceyhan Belediyesi, maçın son 4 dakikasına 10 sayı farkla önde girdi: 65-55. Bu bölümden itibaren 9-0’lık bir seriyle geri dönüş yapan Kayseri ekibi, son hücumda Nuria Martinez’le bulduğu pozisyonu değerlendiremedi ve Ceyhan Belediyesi, kupada yarı finale kalmayı başardı. Carolyn Swords 13/17 saha içi isabetiyle 27 sayı kaydederken, 6 da ribaund alarak galibiyetin mimarlarından olup “Maçın Yıldızı” seçildi. Oyuncu ödülünü TBF İl Temsilcisi Soner Yasak'ın elinden aldı.
 
Karşılaşmaya Kristine Karklina’nın üçlüğü ile başlayan Ceyhan Belediyesi, bu basketin ardından Carolyn Swords’un art arda bulduğu 10 sayı ile skor üstünlüğünü eline alarak 6. dakikada durumu 13-8’e getirdi. Hücumdaki etkili silahı Evanthia Maltsi’nin maça kötü başlaması nedeniyle Zoi Dimitrakou ile skor üreten Kayseri Kaski, farkın açılmasına izin vermeyerek ilk çeyreği 21-18 geride tamamladı. 
 
İkinci periyotta ise özellikle üç sayı çizgisinin gerisinden istediğini alamayan Kayseri temsilcisi, ilk 20 dakikayı 1/9 üçlük isabetiyle geçerken, Swords’la boyalı alanı domine etmeye devam eden Ceyhan Belediyesi devreye 43-31’lik üstünlükle girdi. 
 
İkinci yarıda savunma sertliğini bir doz daha arttıran Kayseri Kaski, ilk devrede 9 top kaybı yapan rakibini sadece bu çeyrekte 9 top kaybına zorlayarak farkı eritse de Carolyn Swords’un imdada yetişmesiyle suskunluğunu bozan Adana temsilcisi, final periyoduna da 54-47 önde girdi. 
 
Son çeyrekte Pınar Demirok’un ve maça geç ısınan Evanthia Maltsi’nin çabalarıyla 65-55’lik skordan başlayarak 9-0’lık bir seri yakalayan Kayseri Kaski, son saniyelere girilirken durumu 65-64’e getirdi. Son hücumu Nuria Martinez’le değerlendirmek isteyen Kayseri ekibi, çemberde dolaşan topun dışarı sekmesiyle kupaya 65-64’lük skorla veda etti. Ceyhan Belediyesi ise adını yarı finale yazdırdı.

CİHAN