Ceyhan'da akil insanları protesto edildi

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde Kaymakam Gürbüz Karakuş başkanlığında 'çözüm süreci'ne destek için kurulan 'İlçe Akil İnsanlar Heyeti'nin ilk toplantısı, 40 kişilik grup tarafından protesto edildi.

Ceyhanda akil insanları protesto edildi
07 Mayıs 2013 Salı 19:08 tarihinde eklendi.

Çevik kuvvet polisi, toplantının yapıldığı binaya girmek isteyen gruba, müdahale etti.Kaymakam Karakuş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erdal Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Celal Özcan, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, muhtarlar ve gazetecilerden oluşan heyet ilk toplantısını yapmak için saat 14.00'te Ceyhan Öğretmenevi'nde biraraya geldi.

Toplantının başladığı sırada içeri girmek isteyen 40 kişilik grup, toplantıyı protesto etti. Çevik kuvvet polisi, toplantının yapıldığı binaya girmek isteyen gruba, barikat kurarak engel oldu ve müdahale etti. Polis engeli ile karşılaşanlar toplantıya giremeyince, basın açıklaması yaptı.

Toplantıya girme konusunda kararlı olduğunu açıklayan grup, sloganlar atarak barikatı aşmak istedi. Aralarında şehit annelerinin de bulunduğu grupta, fenalaşanların yüzüne su serpilerek, polis aracında dinlenmeleri sağlandı. Polis engelini aşamayan grup, sloganlar atarak dağıldı.102 kişilik Ceyhan Akil İnsanlar Heyeti'nin ilk toplantısında ilçenin sorunları ele alındı.

Kaymakam Karakuş, ilçenin huzuru için çalıştıklarını, heyetin sorunları çözüm sürecinde büyük görev üslendiğini belirtti. Barış sürecinde, Türkiye'de olduğu gibi Ceyhan'da da önemli adımlar atılacağını belirten Karakuş, sorunların dostluk ve barış içerisinde çözüme kavuşturulacağını söyledi. 


DHA