Ceylan'ın eşi sorguda

Hatay’da kocasını terk ettiği için aile meclisi kararıyla öldürülen 19 yaşındaki Ceylan Soysal'ın eşi Ferdi Soysal’ın savcılıkta ifadesi alandı. Soysal, “Eşimin öldürülmesine üzüldüm” dedi.

Ceylanın eşi sorguda
23 Temmuz 2011 Cumartesi 10:53 tarihinde eklendi, 2.550 kez okundu.

 

Dörtyol'un Özerli Mahallesi’nde çocuğu ile birlikte kaldığı baba evindeki odasında tabancayla vurularak öldürülen Ceylan Soysal’ın ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.
 
Genç kadının babası, erkek kardeşi, 3 amcası ve bir yakını olmak üzere olayla ilgili 6 kişinin tutuklandığı olayın ardından Çanakkale'de yaşayan kocası Ferdi Soysal'ın ifadesine başvuruldu.
 
Dün gece polis eşliğinde adliyeye gelen Ferdi Soysal, ifadesini verdikten sonra can güvenliği nedeniyle polis eşliğinde adliyeden çıkarıldı.
 
Ferdi Soysal'ın, adliyedeki ifadesinde eşiyle son kez Adana otogarından cep telefonuyla konuştuğunu, zaman zaman biraz da ekonomik koşullar nedeniyle aralarında tartışmalar yaşandığını söylediği öğrenildi.
 
Eşinin aile meclisi kararıyla öldürülmesine çok üzüldüğünü belirten Ferdi Soysal'ın, ifadesinde evlendiğinden bu yana eşinin ailesiyle sorunlar yaşadıklarını da kaydettiği belirtildi.
 
Ferdi Soysal'ın, olayın henüz çok taze olduğunu, bir süre sonra Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda (SHÇEK) koruma altına alınan 1 yaşındaki kızı Eylül Soysal'ı mutlaka himayesine alacağını söylediği bildirildi.
 
Ferdi Soysal'ın ifade verdikten sonra yaşadığı Çanakkale'ye döndüğü kaydedildi.
 
Dörtyol'da, 18 Temmuz akşamı işlenen cinayetin ardından Ceylan Soysal'ın ölümünden sorumlu tutulan babası M.H. (41), erkek kardeşi E.H. (17), amcaları H.H. (30), A.H. (38), R.H. (25) ve ailenin yakını olduğu belirtilen A.G. (19) tutuklanarak cezaevine konulurken, anne S.H.(38) ise serbest bırakılmıştı.