Çeyrek finalistler Malaga ve Bayern Münih

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalacak son iki takımın belirleneceği Malaga - Porto ve Bayern Münih - Arsenal maçları da tamamlandı. Maçlar sonunda Malaga ve Bayern Münih çeyrek finale kalan son iki takım oldular.

Çeyrek finalistler Malaga ve Bayern Münih
14 Mart 2013 Perşembe 00:15 tarihinde eklendi.

 

 
Almanya'da Münih'te oynanan maçta Bayern Münih, 3 - 1 kazandığı Arsenal maçının rövanşında İngiliz ekibine Almanya'da 2 - 0 yenilmesine rağmen turu geçerek çeyrek finale kalan taraf oldu.
 
Gecenin diğer maçında ise İspanya temsilcisi Malaga 1 - 0 kaybettiği Porto'yu Malaga'da ağırladı. 42. dakikada öne geçen Malaga bir gol de karşılaşmanın ikinci yarısında buldu ve sahadan 2 - 0 galip ayrılarak çeyrek finale kalan takım oldu.
 
ARSENAL SALLADI AMA YIKAMADI
 
Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Arsenal, deplasmanda Bayern Münih'i 2-0 mağlup etti ancak ilk maçı 3-1 kazanan Alman ekibi çeyrek finale yükselen taraf oldu.
 
Tempolu başlayan mücadelede gol erken geldi. Tomas Rosicky'nin pasıyla ceza alanı içerisinde topla buluşan Walcott, sağdan ortasını yaptı ve arka direkte bomboş kalan Giroud topu ağlara gönderdi ve Arsenal'i 3. dakikada 1-0 üstünlüğe taşıdı.
 
Mücadelenin ikinci devresinde de Bayern Münih etkili başladı. 64. dakikada ceza yayı önünden Gustavo çok sert bir şut çekti ve top kale direğinin dibinden dışarı çıktı.
 
Baskısını artıran Alman ekibinde Robben, 68. dakikada inanılmaz bir gol kaçırdı. Savunma arkasına atılan uzun topla kaleciyle karşı karşıya kalan Robben, sert bir şut çekti ve kaleci Fabianski inanılmaz bir refleksle topu kornere çeldi.
 
Bu kez Gervinho ile Arsenal gole yaklaştı. 79. dakikasında ceza alanı içerisinde topla buluşan Fildişili oyuncu, çalımlarla kaleyi karşısına aldı ama markaj altında istediği vuruşu yapamadı ve konuk ekip 2. gole yaklaştığı bu pozisyondan eli boş döndü.
 
Arsenal attı ortalık karıştı. 87. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Koscielny, kafayla topu ağlara gönderdi ve bu dakikada ortalık karıştı. Kaleye gidip topu almak isteyen Arsenalli oyuncular, kaleci Neuer ile itişti ve araya Bayern Münihli diğer oyuncular girince kısa süreli gerginlik yaşadı.
 
Golün ardından iki takım da oyun disiplininden koptu ve iki takım da rakip kalede etkili pozisyonlar yakaladı. Ancak bu pozisyonlardan gol sesi çıkmayınca mücadele Arsenal'in 2-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.
 
MALAGA'DAN DEV ADIM
 
Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılan Malaga, 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın rövanşında Porto'yu 2-0'la geçti. Isco bir gol ve bir asistle yıldızlaşırken; Porto maçı 10 kişi tamamladı.
 
Maçın 42. dakikasında Isco'nun golüyle 1-0 öne geçen Malaga, devreyi de aynı skorla önde tamamladı. 49'da Steven Defour kırmızı kartla Porto'yu 10 kişi bıraktı. 74'te oyuna giren Roque Santa Cruz, 77'de meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve Malaga'ya turu getirdi.
 
Porto'nun 80 ve 89. dakikalarda bulduğu goller hakemin ofsayt kararından dolayı geçerlilik kazanmadı. Mücadeleye 4 dakika daha eklenirken, uzatmalarda skor değişmedi ve Malaga sahadan 2-0 galip ayrılarak adını son 8 takım arasına yazdırdı.

CİHAN