Cezaevi firarisi vurularak yakalandı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde hakkında 15 dosyadan yakalama kararı çıkarılan Nesim Yıldırım polisin 'teslim ol' çağrısına ateşle cevap verince vurularak etkisiz hale getirildi.

Cezaevi firarisi vurularak yakalandı
06 Şubat 2013 Çarşamba 20:39 tarihinde eklendi.

 

Sırtına 2 kurşun isabet eden Yıldırım hastanede tedaviye alındı.
 
Olay, dün gece yarısı Abdigör Mahallesinde meydana geldi. 155 Polis İmdat hattına yapılan ihbar üzerine cezaevi firarisi Nesim Yıldırım'ın kaldığı adres belirlendi. Yıldırım'ın yakalanması için özel harekat timleri belirlenen adrese baskın düzenledi. Polisin teslim ol uyarısına ateş açan Yıldırım, keskin nişancılar tarafından vuruldu. Sırtına iki kurşun isabet eden Nedim Yıldırım önce Doğubayazıt Devlet Hastanesine, ilk müdahalesi yapıldıktan sonra da Ağrı Devlet Hastanesine sevk edildi.
 
Ağrı Valiliği'nden olayla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, 'Hakkında, silahlı yağma, dolandırıcılık, başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanma, 6136 Silah Kullanma Kanununa Muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme, hakaret gibi toplam 15 ayrı suçtan aranan Nesim Yıldırım'ın yakalanmasına yönelik başlatılan operasyonda şahsın Doğubayazıt ilçesi Abdigör Mahallesindeki bir evde kaldığı tespit edildi. Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığından tespit edilen evde arama ve el koyma kararı alınarak, tespit edilen eve ilçe ekipleri ve özel harekat ekiplerince koordineli olarak bahse konu olan adrese operasyon düzenlendi. Aranan şahsın delik olan duvardan atlayarak kaçmaya çalışırken aynı zamanda görevli polislere ateş etmesi üzerine özel harekat polislerinin güvenlik amacıyla bulundukları noktanın kot farkının yüksek olmasından dolayı ve görüş açısının yüksekten alçağa doğru eğimli olması sebebi ile şahsın kaçmasını engellemek amacıyla ateş etmiş bundan dolayı şahıs omzundan yaralanmıştır. Ekipler şahsın üzerinde ve yanında yaptıkları aramada, EMPi 4434-1975 ibaresi bulunan siyah renkli, kabza kısmı plastik kahve renkli bir tabanca, namluya sürülü vaziyette fişek ve tabancaya ait şarjör, şarjöre basılı vaziyette 5 fişek bulunmuş, şahsın ateş ettiği bölgede yapılan ilk çalışmada 1 kovan bulunmuştur. Yaralı şahıs tedavi edilmek için önce Doğubayazıt Devlet Hastanesine oradan da ileri tetkik ve tedavi için Ağrı Devlet Hastanesine sevk edilmiştir.
 
Aranan şahsın bulunduğu evde yapılan aramada, salon kısmında, içerisinde uyuşturucu madde bulunduğu değerlendirilen sarı vaziyette cigaralık tabir edilen madde bulunmuş, kavanozda bulunanın ise toz olduğunu beyan etmesi üzerine oda da yapılan ayrıntılı aramada ve incelemede, kavanoz içerisinde toz halinde bulunan maddenin yaklaşık ağırlığı 200 gram olan uyuşturucu olarak tabir edilen madde olduğu değerlendirilmiş, oda içerisinde Nesim Yıldırım isimli şahsın fotoğrafının yapıştırılı olduğu A. A. adına düzenlenmiş sahte olduğu değerlendirilen nüfus cüzdanı, A. K. adına düzenlenmiş yeşil kart, oda içerisinde bulunan çanta içerisinde, üzerinde EKOL Jackal Dual F-734 494 ibaresi bulunan kuru sıkı tabanca, tabancaya ait şarjör bulunmuş, yine çanta içerisinde 7,65 mm çaplı 2 fişek bulunmuştur' denildi.
 
Olayın ardında açıklama yapan Nesim Yıldırım'ın kardeşi Rıdvan Yıldırım, "Nesim, 16 aylık cezasını çekmek üzere Diyadin cezaevinde 8 ay yatıktan sonra Erciş Açık Ceza Evine gönderildi. Kardeşim 6 günlük izin için Doğubayazıt ilçesine geldi. Özürlü olan bir çocuğuna rapor çıkarmak için uğraşıyordu ve günler yetmeyince cezaevine bir daha gidip teslim olmadı. Biz teslim olması için çok zorladık ama 'firarım verilmiş çocuklarımı kime bırakarak gideyim' dedi ve sürekli saklanıyordu. Dün gece polisler vurup yakaladı. Polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

DHA