Cezaevi önünde hasta tutuklular için eylem

VAN'da, Tutuklu Yakınlarıyla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUYAD-DER), hasta tutukluların serbest bırakılması için F tipi cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

23 Ağustos 2013 Cuma 18:11 tarihinde eklendi.
Basın açıklamasına katılan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Öcalan'ın tecridinin son bulması ve siyasi tutukluların serbest bırakılması için adım atılmasını istedi.
 
Musa Anter Parkı'nda toplanan aralarında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP İl Başkanı Musa İtah, TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün'ün de bulunduğu yaklaşık 500 kişi, konvoy halinde Erciş yolu üzerindeki F tipi cezaevi önüne geldi.

Jandarma ve polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasını TUYAD-DER Van Şube Başkanı Ahmet Aygün okudu. Abdullah Öcalan'ın devletle yaptığı anlaşma gereği hasta siyasi tutukluların serbest bırakılması gerektiğini iddia eden Aygün, "Bugün Türkiye cezaevlerinde bulunan 500 hasta tutuklu ve hükümlü içersinde 127'si ağır hastadır. Bunların cezaevlerinde kalamaz raporlarına rağmen, Adli Tıp Kurumunun intikamcı tutumu bağımsız hastane raporlarını yok sayarak hasta tutsakları ölüme terketmesini sağlamaktadır. Tüm bu baskı ve yıldırma politikalarına karşı mücadelemiz devam edecek" dedi.
 
"HÜKÜMETİ SAMİMİYETE ÇAĞIRIYORUZ"
 
Daha sonra konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Kürt halkının Nevruzdan bu yana barış beklentisi içinde olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın barış konusunda samimiyetsiz davrandığını belirten Üçer, "Kürt halkının barış beklentisini samimiyetsizlikle ifade eden Erdoğan'ın aslında bu süreçte ne kadar samiyetsiz olduğu ortadadır.

Kürtler fedakarlıklarda bulunurken, gerillalar kendi önderliğinin sözü üzerine çatışmasını bırakıp geri çekilmiştir. Bu ülkede barışın, kardeşliğin projesini sunan sayın Abdullah Öcalan'ın tecridinin sonlanması ve tüm siyasi tutsakların bırakılması, özgürlük koşullarının sağlanması için adımların atılması gerekiyor. Bu süreçte samimi olan gerçekçi olan Kürt halkı ve Öcalandır. Samimiyetsiz olan ise AKP hükümetidir. Biz AKP hükümetini samimiyete çağırıyoruz" dedi.
 
Toplanan kalabalık daha sonra 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız dağıldı.

DHA