Cezaevinde spor için protokol

Denizli’de Cumhuriyet Başsavcılığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, 'Herkese her yerde spor' sloganıyla cezaevinde kalan hükümlülerin katılacağı sportif ve sosyal etkinlikler gerçekleştirilecek. Projeyle tutuklu ve hükümlülerin, çeşitli spor dallarını yapmaları sağlanacak.

Cezaevinde spor için protokol
09 Nisan 2013 Salı 19:17 tarihinde eklendi, 1.164 kez okundu.

 

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, suça karışmış kişilerin, sportif ve sosyal aktivitelerde bulunarak bireysel özgüvenlerini sağlamalarını amaçlayan projede somut adımlar attı.

'Herkese her yerde spor' sloganıyla yola çıkılan proje, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nun imzalarıyla hayata geçiyor. Denizli Adalet Sarayı’nda düzenlenen protokolde Denizli D Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Dönmezkuş da hazır bulundu.
 
Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu’nun desteğiyle, mahkumların kurumda bulundukları süre içerisinde moral değerlerini yükseltmek, sosyal gelişimlerini sağlamak ve özgürlüklerine kavuştuklarında topluma uyumlarına yardımcı olmak amacıyla bir dizi spor etkinliği gerçekleştirilecek. Projede futbol, voleybol, basketbol, hemsball, futsal ve halk oyunları gibi etkinlikler yer alacak.
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, cezaevinde kalanlarında toplumun bir parçası olduğunu kaydedip, "Cezaevlerinde kalanlar bir şekilde suça karışmış kişiler, bizim gençlerimiz, bizim vatandaşlarımız. Onların boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmelerini sağlayıp beden ve ruh sağlıklarını dinç tutmak istiyoruz.

Bizler de buradaki vatandaşlarımızı, sporun birleştiriciliği altında topluma kazandırmaya çalışacağız" dedi. İleriki günlerde hayata geçirilecek ve bir yıl boyunca devam edecek proje, başta Kocabaş D Tipi Cezaevi olmak üzere ilçelerdeki cezaevlerinde uygulanacak.

DHA