Chavez'den sonra ilk seçim

Venezuela halkı devlet başkanını seçmek için sandık başına gidiyor

Chavezden sonra ilk seçim
14 Nisan 2013 Pazar 11:31 tarihinde eklendi.

Yapılan kamuoyu yoklamalarında, Chavez'in yakın dostu Nicolas Maduro açık farkla önde görünüyor. Chavez, ölümünden önce Maduro'yu varisi olarak göstermişti. Devlet başkanlığı görevini vekaleten yürüten Maduro, kamuoyu yoklamalarında ezici bir üstünlüğe sahipken, son zamanlarda rakibi vali Henrique Capriles'in makası daralttığı bildiriliyor.

 
PETROL YARDIMINI KESECEK
 
Capriles, halkın artık Chavez politikalarından bıktığını, iş dünyasının nefes almasını sağlayacak yeni bir başlangıca ihtiyaç duyduğunu ileri sürüyor ve seçimi kazanabileceğini belirtiyor. 40 yaşındaki Capriles, kazanması halinde Küba ve diğer Latin Amerika ülkelerine petrol yardımını keseceğini, Suriye, İran ve Belarus ile ilişkilere mesafe koyacağını söylüyor, halkın sevgisini kazanmak için gecekondu mahallelerinde basketbol oynuyor, motosiklete biniyor, sürekli basketbol şapkası takıyor.
 
21. YÜZYIL SOSYALİZMİNİ İNŞA EDECEK
 
Eskiden otobüs şoförü olan Maduro ise, kazanması halinde Venezuela'da 21'inci yüzyıl sosyalizmini inşa etmeyi vaad ediyor. Venezuela'da muhalifler, Capriles'in Maduro'ya karşı değil, Chavez'in hayaletine karşı mücadele verdiğini savunuyor. Ülkede yoksulların desteğini arkasına alan Hugo Chavez, devlet başkanlığı seçimini arka arkaya 4 kez kazanmış, ancak son seçimin ardından devlet başkanlığı yemini edemeden, geçen ay kansere yenik düşmüştü.
 
TRT TÜRK