Chavez'in durumu iyiye gidiyor

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in Küba'da geçirdiği kanser ameliyatından sonra zor bir döneme girdiği ve gelecek ay yapılacak devlet başkanlığı yemin törenine katılamayabileceği belirtildi.

Chavezin durumu iyiye gidiyor
13 Aralık 2012 Perşembe 12:57 tarihinde eklendi.

 

Venezuela Enformasyon Bakanı Ernesto Villegas, yaptığı yazılı açıklamada, Chavez'in sağlık durumunun istikrarlı olduğunu bildirdi.
 
Villegas, Ekim ayında yeniden devlet başkanı seçilen Chavez'in 10 Ocak 2013'teki yemin törenine katılmasını ümit ettiklerini, ancak katılamaması durumunda Venezuela halkının buna anlayış göstermeye hazır olması gerektiğini vurguladı.
 
"Haberleri gizlemek sorumsuzluk olur"
 
Villegas, "şu an ve gelecekteki günlerin hassasiyetine" ilişkin haberleri gizlemenin sorumsuzca davranmak anlamına geleceğine de işaret ederek, Venezuelalılardan "Chavez'i 1,5 yılda 4 ameliyat geçirmiş bir baba olarak" görmelerini istedi.
 
Venezuelalı yetkililerin Chavez'in sağlık durumu ve ülkenin geleceğiyle ilgili kaygılara karşı dayanışma içinde bir görüntü sergilediği belirtiliyor.
 
Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro, dün yaptığı açıklamada, Küba'da yapılan ameliyatın karmaşık, zor ve hassas olduğunu, dolayısıyla ameliyat sonrası sürecin de bu şekilde seyredeceğini söylemişti. Maduro, Venezuelalılardan ''zor döneme'' hazır olmalarını ve bu dönemin sadece halkın birliğiyle aşılabileceğini vurgulamıştı.
 
Kanserle mücadele eden Chavez önceki gün Küba'nın başkenti Havana'da 4. kez ameliyat olmuştu. 58 yaşındaki Chavez, kendisine bir şey olması durumunda, devlet başkanlığı koltuğuna, yardımcısı ve aynı zamanda Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro'nun geçmesini istemişti.