"Che denen eşkıya..."

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, belediye ziyareti sonrasında önce dün trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Abdurrahman ve Bekir Delihasan kardeşlerin Muradiye Beldesi'nde düzenlenen cenaze namazına, ardından da Rize'nin fethinin 555'inci yıldönümü nedeniyle Yenişehir Kapalı Spor Salonu'na düzenlenen etkinliğe katıldı.

Che denen eşkıya...
28 Ağustos 2016 Pazar 22:18 tarihinde eklendi.
Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan etkinlikte konuşan Kahraman, 2 Mart 1918 tarihinin Rize'nin kurtuluş günü olarak anıldığını hatırlattı, kurtuluş tabirinin yanlış olduğunu belirterek, yerine fetihlerin anılması gerektiğini savundu. Tarihte büyük bir cihan devleti olduklarını ve yine güçleneceklerini kaydeden Kahraman, "Bütün çelme takmalara, kullandıkları ajanlara ve teröristlere, Pensilvanya'da besledikleri nankör, hain, zalim ve satılmışlara, asker elbisesi giyip namlusunu kendi milletine çevirenlere rağmen, bütün dünyaya rağmen gelişmemizi devam ettireceğiz. Geniş bir coğrafyanın mesuliyetini taşıyoruz" dedi.
 
'CHE GUEVARA EŞKIYADIR, LİSELİ GENCİMİN GÖĞSÜNDE OLAMAZ'
 
Şanlı bir maziye ve fatihlere sahip bir nesil olduklarını dile getiren ve bunu bilmek zorunda olduklarını anlatan Kahraman, Kadıköy'de Che Guevara tişörtü giyen Liseli Devrimci üyelerini gördüğünü belirterek şunları söyledi: 
 
"Che Guevara 39 yaşında öldürülen, kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik, bir gerilla. Bolivya, Küba, Arjantin ve Güney Amerika'da faaliyette bulunan bir eşkıya, benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz, olmamalı. Benimle bağı yok. Köküm, tarihim bir değil. Benim kendi insanlarım var. Onlarla övüneceğiz. Garip. Fatih'i dünya tanıyor da Türkiye tanımayacak. Fatih Sultan Mehmet Han, Osmanlı Padişahları içerisinde en büyük askerdir. Askerlikte Yavuz, Kanuni ve Yıldırım ona erişmek için ona yaklaşmışlardır. Ama en büyük askerdir. En büyük devlet ve siyaset adamıdır. Kanuni ve Yavuz yine ona yaklaşan isimlerdir. Eşsiz bir kişiliği vardı. Fatihler, Yavuz'lar, Kanuniler, Abdülhamitler dururken benim genç liselim göğsüne Che Guevara yazacak. Bu olmaz. Emsal vermezseniz, anlatmazsanız tarihi sevdirmezseniz. Manevi önderleri ve milli kahramanları anlatmazsanız o genç yavrum ne yapsın?" 
 
'DARBE DÖNEMİ BİTTİ'
 
15 Temmuz darbe girişimine değinen ve darbe girişiminin önlenmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milleti meydanlara davet etmesinin çok önemli rol oynadığını ifade eden Kahraman, "16 Temmuz'da Türkiye'yi düşünebiliyor musunuz? İçten kargaşa, ekonomik çöküntü. Kalktı, meydanlara geldi. Partili, partisiz gözetmeksizin millet meydanlara doldu ve darbeyi yendi. Şimdiye kadar eline bir kağıt alan geçiyordu mikrofonun başına. 'Darbe yaptık', tamam. Bundan sonra yok öyle bir şey. Millete rağmen hareket muvaffak olamaz. Darbe dönemi bitti. Cenabı hak bir daha böyle günler göstermesin" dedi. 
 
'SAHTE KAHRAMANLARA RAĞBET YOK'
 
Fetih ruhuna sahip çıkılması gerektiğini belirten Karaman, "Dünya bizi gelişmemizi istemeyerek engellemeye çalışıyor, çelmeler takıyor. Buna karşı güçlü olursak dururuz. İnşallah öyle olacağız. Biliyorsunuz, Fatih Sultan Mehmet Han gemileri karadan yürütmüştü. Şimdi onun torunu arabaları denizin altından yürütüyor. Trenleri köprünün üstünden yürütecek. Muhteşem bir köprü açıldı. Adı Ne? Yavuz Sultan Selim. Diğer köprü; Fatih Sultan Mehmet. Dört dakikada körfezi geçiren köprünün adı ne? Osman Gazi. Tarihimize sahip çıkıyoruz. Sahte kahramanlara rağbet yok. Gerçek kahramanlara rağbet var. Fetih ruhuna önce Rize sahip çıkacak ve bu ruhu yayacağız" diyerek sözlerini noktaladı. 
 
Kahraman'a konuşmasının ardından Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap tarafından bakır işlemeli Hilal hediye edildi.

DHA