Chelsea'de yeni hoca Benitez

Chelsea Kulübü Şampiyonlar Ligi'nden elenmenin ardından Roberto Di Matteo'nun görevine son vermişti. Yeni hoca ise kulübün resmi sitesinden açıklandı.

Chelseade yeni hoca Benitez
21 Kasım 2012 Çarşamba 23:02 tarihinde eklendi.

 

Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam oynanan Juventus mücadelesinden 3-0'lık mağlubiyetin ardından Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Chelsea'de görevinden alınan Roberto Di Matteo'nun yerine gelecek isim belli oldu. Kulüp bu akşam yaptığı açıklamada yeni çalıştırıcılarının Rafael Benitez olacağını kamuoyuna duyurdu.
 
İtalyan teknik adam Di Matteo'nun geçen sene Şampiyonlar Ligi Kupası'nı Londra'ya getirmesine karşın bu yıl alınan sonuçlardan memnun olmayan Chelsea yönetimi 42 yaşındaki teknik direktörün yerine İspanyol çalıştırıcı Rafael Benitez'i göreve getirdiğini resmi sitesinden açıkladı.
 
Chelsea Kulübü bugün resmi sitesinden yaptığı açıklamada, takımın son dönemdeki performansından ve alınan sonuçlardan memnun olmayan yönetim ve Roman Abramovich'in bir değişikliğe ihtiyaç duyulduğu ve bu doğrultuda Roberto Di Matteo ile yollarını ayırma kararı aldığı belirtildi. 
 
Kulübün bu gece resmi sitesinden yaptığı bir başka açıklamada ise İspanyol çalıştırıcı Rafael Benitez ile anlaştığı ifade edildi. Açıklamada 52 yaşındaki ismin avrupanın önemli çalıştırıcılarından biri olduğu ve tecrübesiyle kulübü beklenen düzeye çekeceğine inanıldığı sözlerine yer verildi. 
 
 
 
Rafael Benitez 2 kez UEFA tarafından yılın menajeri seçilmiş ve Liverpool ile İstanbul'da oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde zafere ulaşmıştı.

goal.com