Chelsea'nin çılgın planı

Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramoviç, ara transfer için 100 milyon sterlinlik dev bir bütçe belirledi.

Chelseanin çılgın planı
21 Aralık 2012 Cuma 09:57 tarihinde eklendi.

 

İngiltere Premier League takımlarından Chelsea, ara transfer dönemini için 100 milyon sterlinlik bir transfer bütçesi belirledi.
 
Londra temsilcisinin sahibi Rus milyarder Roman Abramoviç tarafından belirlenen 100 milyon sterlinlik transfer bütçesinin hangi oyuncular için harcanacağı da yavaş yavaş belli olmaya başladı.
 
Sezon sonuna kadar İspanyol teknik adam Rafael Benitez ile yola devam edecek olan Chelsea'de ara transfer dönemi için gündemde olan üç isim var; Marouane Fellaini, Joao Moutinho ve Radamel Falcao...
 
Everton'da teknik direktör David Moyes ile sorunlar yaşayan ve hemen her fırsatta takımdan ayrılmak istediğini dile getiren Belçikalı orta saha oyuncusu Fellaini için 20 milyon sterlinlik bonservis bedelini gözden çıkartan Chelsea, bir diğer yandan da Porto'nun yıldızı Moutinho için de nabız yoklamaya başladı.
 
Portekizli yıldız için Porto'ya 28.5 milyon sterlin teklif etmeye hazırlanan Londra temsilcisi, asıl bombayı ise Radamel Falcao ile patlatmayı planlıyor.
 
48 milyon sterlinlik satın alma maddesini kullanarak Falcao'yu kadrosuna katmak isteyen Chelsea, Kolombiyalı süper yıldıza ise haftalık 200 bin sterlin teklif edecek.
 
ADAYLAR SIMEONE, KLOPP VE PEP
 
Öte yandan İgiliz basını Abramovich'in son olarak Atletico Madrid'i bu sezon La Liga'nın üst sıralarına tırmandıran Arjantinli teknik adam Diego Simeone'yi alternatifler arasına aldığını iddia etti.
 
42 yaşındaki teknik adamın çalıştırdığı Atletico Madrid sezon başında yapılan Süper Kupa maçında Chelsea'yi 4-1'lik skorla bozguna uğratmıştı. Ancak Simeone, Rus milyarderin ilk hedefi değil. İngiliz gazetesi Mirror'da yer alan haberde Abramovich'in Pep Guardiola'yı ikna etmek için çok uğraştığı yazılırken, Borussia Dortmund'u son iki sezon Bundesliga şampiyonluğuna taşıyan Jurgen Klopp için de girişimlerin olduğu belirtildi.