Chia nasıl kullanılır? Chia tohumu zayıflama yorumları

Obezite, yeni neslin en büyük sorunu olarak görülmektedir.

Chia nasıl kullanılır? Chia tohumu zayıflama yorumları
06 Mart 2017 Pazartesi 00:41 tarihinde eklendi, 2.603 kez okundu.

Obezite, yeni neslin en büyük sorunu olarak görülmektedir. Önceleri batı ülkelerinin sorunu olarak görülen aşırı kilolar günümüzde ülkemizde de en önemli sorun olarak görülmektedir. Obezite ile mücadelede birçok farklı öneri ile karşılaşmak mümkündür. Her gün birçok farklı diyetisyen ve doktor televizyonlara çıkarak zayıflama yöntemlerinden, aşırı kilolardan kurtulmaktan bahsetmektedir. Konu bu kadar popüler olunca, bu konuda yazılan kitaplar da çok satmaktadır. İnternete zayıflama yazıldığında birçok farklı tavsiye ile karşılaşmak mümkündür. Son dönemin moda zayıflama ürünü ise Chia tohumudur. Farklı yöntemler deneyerek sonuç alamayan kişiler chia tohumları ile az yiyerek tokluk hissi duyabilirler ve daha az yemek yediklerinden zayıflayabilirler.

Chia Nedir? Kilolara Nasıl Etki Eder?

Chia Meksika kökenli, nanegiller familyasından bir bitkidir. Aztekler bu bitkiyi tok tuttuğu için tercih etmekteydiler. Günümüzde ülkemizde de popülerliği artan bu bitki sayesinde kolay yoldan zayıflamak ve gün içinde tok kalmak mümkündür. Siyah tohumlar halinde yenen bu bitki, içerdiği yüksek besin değerleri ile kısa sürede tokluk hissi sağlar. Lifli bir içeriğe sahip olan bu bitki, aynı zamanda birçok farklı mineral ve vitamin de içermektedir. Kalsiyum, manganez, fosfor ve çinko gibi birçok farklı mineral içeren bu bitki, aynı zamanda B vitaminlerini de barındırmaktadır. Bol miktarda antioksidan içerdiğinden de vücut sağlığının korunması için de oldukça önemli bir bitkidir. chia tohumu ile zayıflayan kişiler tarafından yazılan yorumlarda oldukça etkili sonuçlar alındığı belirtilmektedir. Diğer bitkilere göre yüksek oranda protein içeren bu mucizevi bitki ile sağlıklı bir şekilde zayıflamak mümkündür.

Chia faydaları

Chia bitkisinin sayısız faydası vardır. Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemini rahatlatır. Aynı zamanda bağırsakların daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasını da sağlamaktadır. Kan değerlerini ve kolesterol oranlarını da düzenleyerek sağlıklı bir yaşamın kapısını açar. Ayrıca kas yapıcı özelliği de vardır. Yüksek oranda protein içerdiğinden az miktarda alınan Chia tohumu ile gün boyu tok kalmak ve protein ihtiyacını karşılamak mümkündür. Çeşitli kanser hastalıkları ile kalp rahatsızlıklarının önlenmesinde de oldukça önemli bir işleve sahip olan Chia tohumu adeta bir derman kaynağıdır. Hem sağlıklı ve zinde kalmak isteyen, hem de fazla kilolarından kurtulmak isteyenler için bulunmaz bir bitki olan Chia tohumu ile zinde ve fit bir vücuda sahip olmak çok kolaydır.

Chia diyeti

Chia ile zayıflayabilmek için basit bir diyet programını uygulamak da şarttır. Sadece çiya tohumu kullanımı ile zayıflamaya çalışmak yeterlidir. Bunun yanısıra bir diyet programı uygulayarak chia tohumunu bu diyet programı içerisinde kullanmak daha akla uygun bir yöntemdir. Chia tohumu kullanıp da zayıflayan birçok kişiye ulaşmak mümkündür. Aslında chia tohumu ile ilgili bu yorumlardan elde edilecek bilgiler ile gerçekçi bir diyet programı hazırlamak ve bu diyet programına sadık kalarak sağlıklı ve zinde bir şekilde kilo vermek mümkündür.