CHP adayı Yavaş, GİMAT esnafıyla bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında Ankara’nın toptancılar merkezi GİMAT’ı ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Yavaş, çözüm için ortak hareket edecek bir yönetim anlayışı içerisinde olacaklarını söyledi.

CHP adayı Yavaş, GİMAT esnafıyla bir araya geldi
14 Mart 2014 Cuma 17:11 tarihinde eklendi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara toptancılar Merkezi GİMAT’ı ziyaret etti. GİMAT esnafıyla bir araya gelen Yavaş, başkan oldukları takdirde Ankara’nın geleceği için çalışacaklarını söyledi. “Yapacağımız projeleri yaparken meslek odalarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, üniversitelerle işbirliği yapmakla şehri yönetmek zorundayız. Ancak o zaman geleceğin Türkiye’si ve Ankara’sını yeniden kurabiliriz.” diyen Yavaş, GİMAT’ı meslek odaları ve üniversitelerle birlikte çalışarak dünyaya mal satan hale getirmek için hizmet edeceklerini kaydetti. Yavaş, mevcut Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ve devam ettirdiği projelerin de devam edeceği bilgisini verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisine yönelik, ‘Kaynağı nereden bulacaksın?’ şeklindeki değerlendirmesine de cevap veren Yavaş, “İmarla ilgili yok demiyorlar. 30 imar artışıyla elde edilen rant 18 katrilyon. Yok demiyorlar. Kavga şu. ‘Bunu belediyeye nasıl aktaracaksın?’ Onu ben belediyeye aktarmayı öyle bilirim ki. Siz kabul ediyorsunuz. Aktarmak istedikten sonra bir belediye başkanı onu aktarır, suyu ücretsiz akıtır ve ulaşımı da ucuzlatır. Kaynaklar kent halkının ortaya çıkardığı kaynaklardır.” ifadelerini kullandı.

 "KİRLİ SİYASET YAPANLARA AHİRETİ HATIRLATIYORUM"

Ankara’da kirli bir siyasetin var olduğunu ve bu siyasete seçimlere kadar cevap vermek istemediğini kaydeden Yavaş, “Bu seçim benim için sadece bir seçimdir. Allah nasip ettiyse kaderimizde bu varsa bunun önünde kim geçebilir? Kimse geçemez. Peki yoksa? Yoktur ve benim için bu kadardır. Siz o koltukta oturmak için neden bu kadar direniyorsunuz. Uyduruk gazeteleri cami kapılarında dağıtıyorsunuz. Yalan haber, afiş yapıyorsunuz. Yaşınız 70’e yaklaştı. Ahireti hatırlatıyorum ben size. Bunun hesabını ahirette soracağım.” ifadelerini kullandı.

Ankara’nın geleceği için CHP ile işbirliği yaptıklarını ve daha iyi bir Başkent için projeler hazırladıklarını belirten Yavaş, “Ben ülkücüyüm. Cumhuriyet Halk Partisi ile bir işbirliği yapıyoruz. Ortak bir hedefimiz var. Bu yönetimin gitmesi. Şahıs yönetiminin gitmesini istiyoruz. Çünkü Ankara’yı Ak Parti değil, Melih Gökçek idare ediyor. Hem etrafına gem de Ankara’ya zarar veriyor. Sizlerin desteği ile seçildikten sonra rozetimi çıkartacağım. Benim partim Ankara olacak.” diye konuştu. 


CİHAN