CHP, Ak Parti'den ''herşeyi'' isteyecek

CHP, AK Parti ile koalisyonun gündeme gelmesi halinde “Başbakanlık” koltuğunun yanı sıra Meclis Başkanlığı’nı da isteyecek. Alternatif olarak ise MHP Lideri Bahçeli’nin “HDP’li formüller”e kapıyı kapatması CHP’yi düşündürüyor. CHP, MHP’yi ikna için alt düzeyde temasları sıklaştıracak

CHP, Ak Partiden herşeyi isteyecek
13 Haziran 2015 Cumartesi 05:28 tarihinde eklendi.
Seçim sonuçlarının ardından olası koalisyon seçenekleri konusunda çalışmaların sürdüğü CHP’de partinin tüm organlarının görüşü alınarak yol haritası oluşturulacak. CHP’de ilk olarak pazartesi günü parti meclisi (PM) toplanacak. Bu toplantıdan birkaç gün sonra il ve belediye başkanları Ankara’ya davet edilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra milletvekilleriyle bir araya gelecek. CHP Lideri’nin, olası koalisyon seçenekleri konusunda kanaat önderlerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve anketlerle vatandaşın nabzını yoklayacağı belirtildi.
 
KILIÇDAROĞLU'NDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI KILIÇDAROĞLU'NDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI
ÖNCELİĞİNİ AÇIKLADI AMA....
 
Habertürk’ün edindiği bilgiye göre, kurmaylarıyla dün olası koalisyon seçenekleri konusunda değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, PM ve partinin diğer organlarının görüşü alınmadan kimsenin bağlayıcı açıklama yapmamasını istedi. Olası bütün seçenekler konusunda partinin yetkili organlarının şeffaf bir şekilde görüşüne başvuracağını belirten CHP Lideri’nin, “Vatandaşın yüzde 60’ı seçimlerde kullandığı oyla AK Parti’yi tercih etmediğini ortaya koydu. Bize ve diğer muhalefet partilerine düşen öncelikle bu yüzde 60’ın içinden bir koalisyon seçeneğini ortaya çıkarmaktır. Biz bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Halkımızın tercihini hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız” ifadesini kullandığı belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun AK Parti dışındaki muhalefet partileri arasında öncelikle koalisyon kurulması tercihine karşılık, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin içeriden veya dışarıdan “HDP’li formüllere” kapıyı kapatması CHP’yi düşündürüyor. CHP yönetiminin, MHP’nin ikna edilmesi için alt düzeyde temasların yoğunlaştırılması kararı aldığı öğrenildi.
 
OLMAZSA OLMAZ ŞART
 
CHP kulislerinde hangi partiyle, hangi koalisyon seçeneği değerlendirilirse değerlendirilsin restorasyon ve Türkiye’nin normalleşmesi için Kılıçdaroğlu’nun ilk 2 yıl Başbakan olmasının, olmazsa olmaz şart olarak masaya sürülmesi görüşü var.
 
AK Parti ile koalisyon seçeneğinin hayata geçirilmesi durumunda “Başbakanlık” koltuğunun yanı sıra “Meclis Başkanlığı”nın da CHP’ye bırakılması istenecek.
 
‘13 YILDAN ZOR DEĞİL’
 
Son kurultayda Kılıçdaroğlu’na rakip olan CHP Milletvekili Muharrem İnce, AK Parti ile olası koalisyon seçeneklerine karşı çıkarak “7 Haziran seçimlerinin ortaya çıkardığı bir tek gerçek vardır; AKP’nin 13 yılda inşa ettiği düzenle hesaplaşmaktır. CHP, buna gölge düşürecek hiçbir ilişkinin içinde olamaz. Diğer muhalefet partileri için de bu durum geçerlidir. AKP dışındaki partilerin birlikteliği için zorluklar var bunun bilincindeyim ama bu zorluk, 13 yıldır Türkiye’nin yaşadığı zorluklardan daha zor değildir” dedi.

Habertürk