"CHP bana göre siyasi parti değildir"

Kırklareli'ne çeşitli ziyaretlerde bulunak üzere gelen Ak Parti İstanbul Milletvekili ve seçim İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, partililer tarafından karşılandı.

CHP bana göre siyasi parti değildir
22 Nisan 2013 Pazartesi 23:50 tarihinde eklendi.

 

Parti binasına geçen Şentop burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Barış sürecinin yanı sırada muhalefet partileri CHP ve MHP'yi de eleştiren Şentop, "Bugün artık Türkiye'de çözüm sürecinden bahsediyoruz. Bu sorun yeni ortaya çıkmadı.

Ak Parti'nin iktidarda olduğu dönemde çıkmış bir sorun değil. 1984'ten beri bu çözüm süreci ile ilgili eşitli değerlendirmeler var. Kürt sorunu, demokratik açılım, şimdi de çözüm süreci. 1984'ten beri var olan daha da eskilere gidersek 100 yıla yakın bir süredir Türkiye'nin doğu bölgesinde yaşanan bir sorun var. Bu sorunun bir çok maliyeti var.

En önemlisi bir çok insanımızın canına mal olmasıdır. Şehitlerimiz var. Her bölgeden her ilden. Hepimizin içinde derin yaralar ve izler bırakan bir sorun. Türkiye'nin bu sorunu çözmesi gerekiyor. Bu sürecin neresinde duracağını bilmeyen Şaşkın CHP var. Daha önce SHP'nin hazırlamış olduğu 2 Kürt raporu var. 1990 ve 1993'te. Daha sonra birleşme olduktan sonra hazırlanan 4 rapor var. Kürt sorununun çözümü başlıklı raporlar var. Vatandaşımıza sorduğumuz da artık terör çözülsün mü denildiğinde yüzde 98 çözülsün diyor" dedi.

MHP'NİN İZMİR MİTİNGİ
 
MHP'nin İzmir'de düzenlediği mitingi hatırlatan Şentop, "Geçtiğimiz günde MHP İzmir'de bir miting yaptı. Mitingin adı ne 'Bayrak mitingi'. Bu ne bayrağı, Milliyetçi Hareket Patisi'nin bayrağı mı bu? Değil Türk Bayrağı. Türk bayrağı bu ülkede yaşayan vatandaşlarımızın bayrağıdır. Eğer Bayrak sadece MHP'nin sahiplendiği bir kavram hainle gelmişse o zaman Türkiye bitmiş demektir.

MHP yüzde 12, geriye kalan yüzde 88 bayrağına sahip çıkmıyor mu? Bu ülkede yaşayan 76 milyon insanımızın ortak değerlerini kimse istismar etmemelidir. Onlar kendi partilerinin bayrağı ile miting yapsın, Türk bayrağı ile değil. Bütün siyasi partiler Anayasanın 3'ncü maddesinde ay yıldız bayrak diye yazıyor. Bayrak konusunda hiç bir tereddüt yok. MHP, tamamen bir antitez partidir. Kendi görüşleri yok. 'Kürt sorunu ve terör sorunu var' diyen bir partidir. Bu sorun çözülürse MHP diye bir partide kalmaz. Genel başkanın bağırmasının da sebebi de odur. Çünkü bu parti açısından bekaa meselesidir. Eğer terör biterse, çözüm süreci başarılı olursa MHP sadece sosyal Baskı kurumu gibi basit hareket edecek" dedi.
 
MHP'nin ardından diğer muhalefet partisi CHP'yi eleştiren Mustafa Şentop, CHP'nin bir siyasi parti olmadığını öne sürerek sözlerine şöyle sürdürdü: "CHP ile ilgili söz söylemeye gerek yok. CHP, bana göre bir siyasi parti değildir. İçinde ve çatısı altında yer alanlar belli bir siyasi görüş etrafında birleşecek insanlar değildir. Aralarında ulusalcılar var, İşçi Partisi gibi düşünenler, MHP gibi düşünenler var.

Aralarında gerçek sosyal demokratlar da var az olsa. Kürt kökenli solcu arkadaşlar var. Bunlar insanları bir parti çatısı altında bir araya getirebilmek mümkün değildir. Bunlar ancak doğum günü partisinde bir araya gelebilirler. Bir siyasi parti çatısında bir araya gelemezler. Peki nasıl bir aradalar. Ak Parti muhalifliğiyle. Ak Parti'nin karşısında bunlar birleşiyorlar. Komisyonlarda Ak Partiyi eleştiriyorken hepsi birleşiyor, kendileri bir görüş ortaya koymaya çalıştıklarında ise kavga ediyorlar."
 
PKK'NIN SINIR DIŞINA ÇEKİLMESİ
 
Barış sürecinde teröristlerin sınır dışına çekilmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Şentop, "Teröristlerin çekilme sürecinde Türkiye'yi terk etmesi ve burada asıl olan silah bırakarak çıkmasıdır. Türkiye sınırları içerisinde bulunan Teröristlerin bu ülkeye nasıl girdiğini biliyor muyuz? Bilmiyoruz, bilseydik zaten yakalardık. Sınırda Silahlı Kuvvetlerimiz var. Bunlar yurt dışından Türkiye girerken tespit edilmiş olsaydı zaten yakalar ve etkisiz hale getirirdi.

Nasıl girdiklerini bilmiyoruz, nasıl çıkacaklarını da kolay kolay bilemeyeceğiz. Kendilerine mahsus yollardan girmişler ve kendilerine mahsus yollardan çıkacaklar. Burada önemli olan silah bırakarak çıkmalarıdır. Türkiye'deki silahlı terör unsurlarının ortadan kalkmasıdır. Yaklaşık 90 gündür de Türkiye'de silahların sustuğu bir dönem yaşıyoruz. Bu 10, 15 gün içinde bu süre başlamış ve tamamlanmış olur" diye konuştu.
 
Ak Parti İstanbul Milletvekili ve seçim İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, açıklamalarının ardından Kırklareli Üniversitesi'nde bir konferansa katılarak şehirden ayrıldı.

DHA