"CHP cemaatçi değil"

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde düzenlenen Bal Festivali'ne katıldı, yaptığı konuşmada hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

CHP cemaatçi değil
30 Ağustos 2014 Cumartesi 10:23 tarihinde eklendi.
Kamer Genç, CHP'nin Fethullah Gülen cemaatiyle de hiçbir bağının olmadığını söyledi.
 
Pülümür'de Belediye'nin bu yıl 21'incisini düzenlediği Bal Festivali'ne, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Pülümür Kaymakamı Makam Çeviren, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Pülümür İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Çetiner, siyasi parti ve STK temsilcileri ile bal üreticileri katıldı.
 
Festivalin açılış konuşmasını yapan Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, bal üreticisinin sorunlarını anlattı. İlçe genelinde yaklaşık 400 bal üreticinin olduğun belirten Başkan Tosun, Pülümür'ün bitki florasının geniş bir alana yayıldığını ancak, hayvancılık nedeniyle bal üretiminde istenilen seviyeye ulaşamadıklarını anlattı.
 
Daha sonra Kürsüye gelen Pülümür Kaymakamı Mekan Çeviren de Pülümür bal üreticisine kaymakamlık olarak her türlü desteği verdiklerini belirterek, ilçe genelinde 19 bin 870 arı kovanı bulunduğunu ifadeetti. Bu yıl içerisinde 238 ton bal üretiminin gerçekleştiğini ifade eden Kaymakam Çeviren, Pülümür balı pazar çevresinin gelişmesi için çaba harcadıklarını dile getirdi.
 
Daha sonra kürsüye çıkan CHP Tunceli Miletvekili Kamer Genç, Ak Parti Genel Başkanlığı'na getirilen ve hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Bal ile ilgili konuşmaların yapıldığını, ancak kendisinin yeni Başbakan ve yeni Cumhurbaşkanı hakkında konuşacağını belirten Genç, "Başbakan olarak atanan Ahmet Davutoğlu, daha önce 'Stratejik Derinlik' diye bir kitap yazmıştı. Bu kitapta yazdıklarından bazılarını son günlerde dile getiriyor. Kitapta diyor ki, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir parantezdir.' Yani diyor ki Osmanlı'dan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuş. Yani İstiklal Mücadelesi, Kurtuluş Savaşı, onun için bir hiçtir. Yani diyor ki 'Bu parantezi kapatacağız.' E ne yapacağız? 'Yine Osmanlı'ya döneceğiz.' Yani gerçekten yiğitseniz, bu millete saygınız varsa, çıkın milletin karşısına 'Biz bu Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkacağız, yerine Osmanlı Devleti'ni kuracağız' deyin. Ama buna cesaret etmiyorlar, çünkü bunların özü, sözü hep yalan. Hiçbirşeyi doğru söylemiyorlar" dedi.
 
Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı yemin töreninde, hatalı yemin ettiğini iddia eden Genç, şöyle konuştu:
 
"Bakın dün Tayyip Erdoğan, TBMM'de yemin etti. Ben kesinlikle tecrübelerime güveniyorum, yemini yanlış yaptı arkadaşlar. Yeminde Atatürk ilke ve inkılaplarına demesi gerekirken, bu ifadenin yerine 'Atatürk Enklapları' dedi. Bu yanlışlık falan değil, bunu kasten, bilerek yaptı. Ben TBMM Başkanı'na yazılı başvuruda bulundum.

Yeminin tekrarlanması için. Yaptığı yemin kesinlikle geçerli değil. Mecliste uzun süredir görev yapıyorum, bir Cumhurbaşkanı ya da milletvekili yeminin bir cümlesini, bir kelimesini, bir harfini yanlış okusa, yemini tekrarlamak zorunda, bu kuraldır. Ama TBMM Başkanı bunu, yani yemini tekrarlatmadı ve dolayısıyla yemin geçersizdir. Recep Tayyip Erdoğan, herkesi korkutmuş, sindirmiş, idari yargıyı tanımıyor, anayasa mahkemesini tanımıyor, yargıtayı tanımıyor, hakimleri, savcıları tanımıyor. Herkesi korkutmuş, kimse korkudan ses çıkaramıyor.

Böyle bir hukuksuzluk, böyle bir diktatörlük, böyle bir insanlık dışı tarz olabilir mi? Başbakan olduğu dönemde Erdoğan ailesinin birçok konuda açığı ortaya çıktı. Rıza Zarraf'ın telefonları, mahkeme kararı ile dinlendi ve birçok yolsuzluk ortaya çıktı, hırsızlık çıktı. Şimdi Tayyip Erdoğan çıkmış diyor ki 'Bana darbe yapıldı.' Yav Tayyip Erdoğan darbenin ne anlama geldiğini sen iyi biliyorsun, yani birisi hırsızlık, yolsuzluk yaparken, devleti talan ederken, şuç üstü yakalandığı zaman, bu darbe midir? Peki o 4 bakanı neden görevden aldın, neden istifa ettiler? Açıklasana."
 
'CHP ASLA CEMAATÇİ DEĞİL'
 
Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde CHP'yi, "Paralelci" olmakla suçladığını belirten Genç, şöyle konuştu:
 
"Başbakan Erdoğan hergün çıkıp diyor ki 'CHP paralelcidir ve CHP Fetullah Gülen ile işbirliği yapıyor.' Biz CHP olarak Fetullah Gülen ve taraftarlarıyla en ufak bir ilişkiye girmedik. Öyle bir ilişkimiz asla olmaz, yoktur da. Bu iddia tamamen yalan ve iftiradır. Bu yalanlara kimse inanmaz ve itibar da etmez."
 
Yapılan konuşmaların ardında düzenlenen bal yarışması sonunda tahlil ile laburatuvardan çıkan bal sonuçları, doğrultusunda en kaliteli seçilen ve dereceye giren bal üreticilerine çeşitli ödüller verildi. Törene katılanlara Pülümür balı, ayran ve tereyağı ikram edildi. Bal festivali gün içinde düzenlenen panel, söyleşiler ile devam ederken akşam da sanatçılar, Suavi, Metin-Kemal Kahraman kardeşler, Zele Mele, Grup Abdal ve Gülsen Aslan'ın vereceği konserlerle sona erecek.

DHA