CHP, Elazığ belediye başkan adaylarını tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Elazığ il ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Elazığ Belediye Başkan adayı olarak, Beritan Aşireti'nden Hamza Sorgucu'yu gösterdi. CHP, Kovancılar Belediye Başkan adaylığına ise türbanlı bir kadını aday olarak gösterdi.

05 Ocak 2014 Pazar 18:08 tarihinde eklendi.
Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ali Demirçalı'nın katıldığı aday tanıtım toplantısı, Atapark toplantı salonunda bugün akşam saatlerinde yapıldı. Elazığ Belediye Başkan adaylığına Beritan Aşireti üyelerinden Hamza Sorgucu aday gösterilirken Kovancılar Belediye Başkan adayı olarak da türbanlı bir kadın gösterildi.
 
CHP Elazığ İl Başkanı Mustafa Kemal Atikeler, burada yaptığı konuşmada, Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile birlikte iktidara yürüdüklerini ve hazır olmaları yönünde teşkilatlara da talimat verdiğini belirterek, "Bizden özetle bir tek şey istedi. 'Ben iktidar yürüyüşüne başlıyorum. Sizler benim yanımda olacaksınız. İlk adımımız belediye seçimleri, öncelikle bu seçimleri kazanacaksınız' dedi. Arkadaşlar, biz de söz veriyoruz, hep beraber arkasında olacağız" dedi.
 
"CHP'NİN BAŞÖRTÜSÜ TAKINTISI YOK"
 
Elazığ'ın Kovancılar ilçe belediye başkan adayı olan Halime Karakoç, başörtülü olması nedeniyle salondan büyük alkış aldı. Karakoç, CHP'nin başörtüsü takıntısının olmadığını ifade ederek, "Cumhuriyet Halk Partisi'nde başörtüsü takıntısının olmadığının kanıtıdır benim adaylığım. Bayanların da çok güzel işler başarabileceğini kanıtlamak istiyorum. İnsanlara hizmet etmek, ilçemizi geliştirmek için elimden gelen her şeyi yapacağıma söz veriyorum" diye konuştu.
 
HAKSIZLIĞI KABUL ETMİYORUM, HAKSIZLIK İLE SAVAŞACAĞIM
 
CHP'nin Elazığ Belediye Başkan adayı Beritan Aşireti üyesi Hamza Sorgucu da yaptığı konuşmada, haksızlığı kabul etmediğini ve seçilmesi halinde haksızlıklarla mücadele edeceğini dile getirerek, "Değerli hemşerilerim; ben Elazığ'da çalıştığım dönem içerisinde fakirin, zenginin, yetimin hakkını hiç kimseye yedirmeyeceğim. Ben sizler için buradayım.

Ben haksızlığı kabul etmiyorum. Haksızlıkla savaşacağım. Bugüne kadar Elazığ'ı peşkeş çeken insanlara hesap soracağım. Sizin bana verdiğiniz destek benim için şereftir. Şerefim ve andım üzerine yemin içiyorum. Bu halk benim halkımdır. Benden başka halk yoktur. Ben halkımı kimseye ezdirmem ve bunu şöyle bilirim; Ben varsam, sizler varsa, biz hepimiz varız. Benim oğlum sizin oğlunuzdan yakışıklı değil. Herkesin oğlu kendi gözünde yakışıklıdır" şeklinde konuştu.
 
Aslen Elazığlı olan CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı da aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Elazığlılar'ın iktidarı sorgulaması gerektiğini savunarak, şöyle konuştu:
 
"Kendi mensubuna kimlik ve kişilik kazandıran ender illerden biridir Elazığ. Böyle bir ilin mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğumu bilmenizi istiyorum arkadaşlar. Elazığ bu durumu hak etmiyor. Elazığım yeniden katma değer üretmek istiyor. Yeniden Elazığ'ı cazibe noktasına çekmemiz lazım. Elazığlılar'a ben soruyorum; Neldu size? Niye sesinizi çıkarmıyorsunuz? Niye sormuyorsunuz? İki dönemdir bu iktidara siz oy verdiniz. Sorun, sesinizi çıkarın, bağırın.

Bu gidişata hep birlikte son vermemiz lazım. Değerli arkadaşlar önümüzde tabi çok önemli bir seçim var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilimizle, ilçe örgütlerimizle, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, birbirinden değerli aday adaylarımızla hazırız. Sokaklara ineceğiz. Meydanlara ineceğiz. Tüm Elazığlı hemşerilerimizin ellerini sıkacağız. Evlerine gideceğiz. Elazığ'ın sorunlarını bir bir anlatacağız. Elazığ bu durumu hak etmiyor. Bunu Elazığlıların bilmesi gerekiyor arkadaşlar."

DHA