"CHP, gensoru konusunda sınıfta kaldı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, CHP'nin bugüne kadar gensoru mahiyeti taşıyan bir iddia ile ortaya çıkamadığını söyledi.

CHP, gensoru konusunda sınıfta kaldı
20 Mayıs 2013 Pazartesi 21:02 tarihinde eklendi.

Kapusuz, "Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’nin sayın lideri ve ekibi sınıfta kalmışlardır." dedi.

AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği 'Siyaset Akademisi'ne konuşması olarak katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Edremit’in Kadıköy belde belediyesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi planlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Başkentgaz ile ilgili verilen gensoru önergesinin televizyon yayını olmadığı gerekçesi ile geri çekildiğini, önergenin tekrar verileceğini açıklaması üzerine Kapusuz, "CHP, bugüne kadar gensoru mahiyetini taşıyan bir iddia ile önümüze gelemediler. Bulundukları pozisyon ve görevi layıkıyla yerine getiremeyen bir muhalefetten bahsediliyor.

Ana muhalefetten bahsediliyor. Bir ana muhalefet düşünün zaten kendi içinde parçalara ayrılmış. Asgari üç parça olmuş. Kendi mensubu olduğu sosyalist grup da bile en büyük tenkidi almış rencide olmuş. Benim gönlüm ana muhalefet partisi bizim rakibimiz olsa böyle bir muameleye tabi tutulmasını böyle bir olayı yaşamış olmasını hiç yakıştıramıyorum. İnsanlar nerede duracağını nerede konuşacağını ne yapacağını doğru dürüst bilmeleri gerekir. Üzülerek ifade ederim ki bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’nin sayın lideri ve ekibi sınıfta kalmışlardır. Gensoru da bunlardan bir tanesidir." diye konuştu.

"KEŞKE BİZE YAKIŞIR, TÜRKİYE’YE YAKIŞIR BİR MUHALEFET BULABİLSEK"

"Keşke bize yakışır, Türkiye’ye yakışır bir muhalefet bulabilsek." diyen Kapusuz, "Biz ciddi bir partiyiz. Millete hizmet yolunda gece gündüz demeden koşuyoruz. Bunları politika haline getirmek, hizmete dönüştürmek büyük bir çabanın sonucudur.

Siz bu anlamda bir projeniz, bir politikanız bir gayretiniz olmayacak. Bunun yerine asmak, kesmek, dil koparmak, gereksiz lüzumsuz yakışmayacak bir üslubu tercih ederseniz. Millet size gereken cevabı, bugüne kadar verdiği gibi yine sandıkta verir. Rahat olsunlar zaten böyle bir beklentileri, böyle bir hedefleri, böyle iddiaları, böyle bir gayretleri olmadığı için seçtikleri bir yol var. O da asmak kesmek, hakaret etmek, iftira etmek yok üstü ne söylediğini bilmeden yoluna devam etmek. Üzülerek söylerinki Türkiye’ye yakışmıyor."


CİHAN