CHP Kepez'de istifa dalgası

Antalya'da CHP Kepez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Arif Songür, görevinden istifa etti. Songür görevi dün bıraktığını açıklarken, Kepez'de ikinci istifa dalgası İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nden (SKM) geldi. Merkezin başındaki isim Osman Selen ve 6 kişi SKM'den ayrıldı.

CHP Kepezde istifa dalgası
26 Şubat 2014 Çarşamba 17:45 tarihinde eklendi.
Kepez Gençlik Kolları Başkanı Songür, istifasının eski İl Gençlik Kolları Başkanı Önder Kurnaz'ın Genel Merkez kararıyla görevden alınması ve sonrasında yaşanan süreçle ilintili olduğunu söyledi. Gençlik Kolları'nın il ve ilçelerle bir bütün olduğunu kaydeden Songür, "Beraber çalışıyorduk. Muratpaşa da ayrılınca görevde kalmanın bir anlamı kalmadı" dedi. Songür, istifasının aynı zamanda partisinin Kepez'de meclis üyesi aday listesine tepki olarak değerlendirilebileceğini dile getirdi. Arif Songür, kendisiyle birlikte Kepez İlçe Kolları yönetiminin de istifa ettiğini kaydetti.
 
Kepez gençlik kolları ile birlikte İlçe CHP İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nde (SKM) de istifalar yaşandı. SKM Başkanı Osman Selen ve 6 isim SKM'den ayrıldı. 
 
Aynı zamanda Kepez'den belediye başkan aday adayı olan Selen, istifasının gerekçesini "Müthiş bir kan uyuşmazlığı" olarak açıkladı. SKM'lerin ister il ister ilçe düzeyinde olsun seçim sürecinin her türlü planlamasına ilişkin sorumluluğu olduğunu belirten Selen, "Fakat süreç içinde olmadık iptaller, planların dışında farklı durumlar gelişti" dedi. Kepez'de SKM'nin başı sonu belli olmayan bir yapıya dönüştüğünü kaydeden Selen, sürece ilişkin şunları anlattı: "Öncelikle ben bir aday adayının SKM başkanlığı görevini yürütmesini doğru bulmam. Fakat bu görevi il ve ilçe yönetimi ve adayın ortak teklifiyle kabul ettim. O yapılardan da birer temsilci alarak SKM'yi oluşturduk. Ama sonuçta müthiş bir kan uyuşmazlığı ortaya çıktı ve görev sürdürülemez bir hale geldi. Özellikle Muratpaşa'da yaşanan son gelişmeler yetki kullanımını da olanaksız hale getirdi."