CHP MYK toplandı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

CHP MYK toplandı
09 Temmuz 2011 Cumartesi 10:57 tarihinde eklendi, 1.082 kez okundu.

 

CHP PARTİ MECLİSİ TOPLANTISI BAŞLADI
 
CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal  Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.
 
CHP'de, yaklaşık bir saat süren Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının  ardından basına kapalı yapılan PM toplantısında, 12 Haziran seçimleri ve son  siyasi gelişmelerin değerlendirilmesi bekleniyor. Öte yandan seçimler sonrası CHP  il örgütlerinden istenen raporların da PM'de değerlendirileceği, üyelere bilgi  verileceği belirtildi.
 
Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan PM üyelerinden Ercan  Karakaş, “yemin sorununun” mutlaka çözülmesi gerektiğine işaret ederek,  “CHP'nin Hükümet Programı hakkında mutlaka söyleyecekleri vardır” ifadelerini  kullandı.
 
Nur Serter de “Krizsiz siyaset hepimizin arzuladığı bir şey. Ben CHP'nin  bu süreci kararlılıkla ve onuruyla aştığını düşünüyorum” dedi.
 
Atilla Kart ise son yaşanan gelişmeleri olumlu gördüğünü söyleyerek,  “Dileğimiz o dur ki, pazartesi günü bu kriz aşılmış olur” değerlendirmesinde  bulundu.
 
Ali İhsan Köktürk de milletvekillerinin yasama görevini engelleyen  tutuklamalara karşı bir demokrasi mücadelesi verdiklerini savundu.
 
"Bu demek değildir ki, CHP Meclis'i boykot ediyor. Meclis çalışmalarına  katılmak istemiyor” diyen Köktürk, “Bu nedenle biz gruplar arasındaki dünkü  gelişmelerden oldukça mutluyuz. Sorunun çözülebileceği yönünde iki taraf arasında  ciddi görüş birliktelikleri oluşmaya başladı. Biz tabii ki Türkiye'de  demokrasinin gelişmesini sağlayan her türlü anlaşmaya çok sıcak bakıyoruz ve  gerçekleşmesini diliyoruz” diye konuştu.