"CHP para basıyor"

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'tan ilginç sözler...

CHP para basıyor
09 Ocak 2011 Pazar 18:56 tarihinde eklendi, 1.071 kez okundu.

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç,  parti çalışmaları için bulunduğu Samsun'da, Canik Belediyesi Kültür Merkezi Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu'nda düzenlenen 35. AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katıldı. Suat Kılıç, konuşmasında, 12 Haziran 2011'de yapılacak seçimlere sayılı günlerin kaldığını, bunun için herkesin şimdiden çalışmalara başlaması gerektiğini söyledi.
 
"Allah'ın takdiri ve milletin desteği bizimle olduğu sürece, bu yolları arşınlamaya, hizmet yarışını sürdürmeye, gündüz ve gece demeden milletimizle bütünleşmeye devam edeceğiz" diyen Kılıç, şöyle devam etti:
 
"Biz havanda su döven bir iktidar değiliz. Biz zamanı boşa harcayan bir iktidar değiliz. Biz, darısı olmayan değirmen taşları gibi birbirini öğüten bir iktidar değiliz. Biz her gün, her akşam, her hafta sonu Türkiye'nin her vilayetinde milletiyle bütünleşen icraatını sürdüren hizmetlerini paylaşan bir iktidarız. Bu hükümetin başı neyse, bakanları da, milletvekilleri de, teşkilatları da gece gündüz demeden aynı çabayla aynı gayretle çalışmalarına devam ediyor. O nedenle biz yozlaşmayız, biz ANAP'laşmayız. Çünkü, biz Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde siyaset yapıyoruz. Bizim vazifemiz kat üstüne kat koymaktır. Açılmak, yıpranmak değildir. Yozlaşmak değildir. Karaya, kire, pasa, lekeye bulaşmak değildir. İki milletvekili, iki belediye seçimi, iki referandumu geride bıraktık. Bu büyük milletin kadirşinas desteği ile 6 seçimin 6'sından da yüzümüzün akıyla çıkmayı başardık. Yüzümüz hep ak olsun. Milletimizin de, Başbakanımızın da yolu hep aydınlık olsun. 7'nci seçime gidiyoruz. Biz bölünmedikçe, biz husumet üretmedikçe, biz siyasi yanlışlara yönelmedikçe, evelallah göreceksiniz 7'nci seçimden sonrada bu millet bizi tek başına iktidar görevi ile sandıktan çıkaracaktır."
 
"BİZİM İKTİDARIMIZDA BEREKET VAR"
Türkiye'de yapılacak daha çok şeyin bulunduğunu da belirten Kılıç, şöyle devam etti:
 
"AK Parti iktidarı olarak yaptığımız hizmetleri saymakla bitiremeyiz. Milletin parasını millet için kullanıyoruz. Para, pul sorunumuz yok. Bizim iktidarımızda bereket var. O nedenle diyorum ki, biz yozlaşmayız. Yapılan çalışmaları milletimiz görüyor. Bunları biliyor. Türkiye'nin imkanları var. Bu ülkenin kaynakları ile bunları yapıyoruz. Şimdi bu işleri yaparken 'Kaynak nerede' diye bize soruyorlar. Her zaman söyledim. Kaynak, bu ülkenin kendi coğrafyasında var. Derenin suyu yandaşların değirmenine aktığı için milletin çarkları dönmedi. Ama AK Parti'nin iktidara gelmesiyle beraber derenin suyu milletin değirmenine aktı; çarklar döndü; buğdayımız un, unumuz ekmek, ekmeğimiz bereket oldu. Türkiye yepyeni çok değişik bir ülke haline geliyor. Şimdi anamuhalefet liderine soruyorlar. 'Ya bu kadar şey anlatıyorsun kaynağı nereden bulacaksın?' 'Benim adım Kemal kaynağı bulurum' diyor. Bozdur bozdur harca. 'Benim adım Kemal'le kaynak bulunur mu?"
 
"SSK'YI KUYRUKLARA, İFLASA MAHKUM EDEN BİR GENEL BAŞKAN"
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun vaatlerinin bir yıllık faturasının 200 milyar TL olduğunu belirten Suat Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"(Benim adım Kemal, ben bulurum) diyen anamuhalefet lideri kimdir, Eski SSK Genel Müdürü. SSK'yı nasıl yönettiğini bir düşünün. SSK eczaneleri önündeki bir kilometre ilaç kuyruklarını bilirsiniz. SSK'yı kuyruklara mahkum eden, SSK'yı iflasa mahkum eden bir genel başkan. Şimdi bir genel başkan 'Benim adım Kemal, ben paraya bulurum' diyor. İktidar olduğunda adın Kemal'le parayı bulacaksın da SSK Genel Müdürü olduğun zaman adın Ali Kemal miydi? niye bulamadın parayı? 'Herkese bir milyar maaş vereceğim' diyor. En son herkese 'bir milyar maaş vereceğim' diyen Cem Uzan'dı. Şimdi Paris'te. Atmakla siyaset olmuyor. Kaynaksız çalışmayacaksın. Desteksiz atmayacaksın. Önce kaynağı üreteceksin. Şimdi ağız değiştirdi. 'Nereden bulacaksın' diyenlere 'arkadaşlar çalışıyor' diyor. Arkadaşlar para basıyor herhalde. Siz dünyada kriz yokken Türk ekonomisini batırdınız. Sizin maziniz karanlık bu anlamda. Bizim insanlarımız hizmetleri görüyor. Yeter ki yanlarında olduğumuzu gösterilim. AK Parti iktidarına Türkiye'nin ihtiyacı çok fazla. Türkiye'nin AK Parti'ye olan ihtiyacı, Türkiye'nin Sayın Başbakan Erdoğan'ın liderliğine olan ihtiyacı, diğer bütün pürüzleri ortadan kaldırmaya yeter de artar bile. Şu an birliğe beraberliğe ihtiyacımız var. Bütün muhalefetin hezeyanlarına rağmen biz dağılmayacağız. Kenetlenip geleceğe bakacağız. İnşallah başarıyı yakalayacağız. Başbakanımızın dediği gibi biz tek vatan, tek devletiz. Tek bayrak, tek milletiz."
 
"KURU GÜRÜLTÜ SİYASETİ"
MHP ve CHP'nin "kuru gürültü siyaseti" yaptığını, iktidara çamur atmakla siyaset yapmaya çalıştıklarını da ifade eden Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı:
 
"Söylemedikleri laf kalmadı. Elinde belgesi bilgisi olan gitsin savcılığa şikayet etsin dedik. İftira ile siyaset olmaz. Millet 12 Haziran 2011'de iftirayla dedikoduları, yalanları, çamurları değil, projeleri yarıştıracak. Biz içerde, dışarda, yargıda, hukukta bir sürü problemle mücadele ediyoruz. Ama var olan bütün problemlere rağmen, millet bizden yüz çevirmedi. Çünkü biz milletle aramıza hiçbir zaman mesafe koymadık. Milleti hor görmedik. İnsanlarımız, bizim elimizi sıkmak için değil sarılıp kucaklamak için bizi bekliyor. Çünkü biz öyle sıradan bir adamla bu yollara düşmedik" dedi.