CHP Sarıyer yine geç kaldı !

2014 yerel seçimlerine girememe riskiyle karşı karşıya kalan CHP, genel seçimler için sandık başkanı listelerini yine geç teslim etti. İlçe Seçim Kurulu'nun belirlediği liste ile AK Parti'nin listesi arasında kura çekildi. Kurada 315 sandık başkanı AK Parti'nin, 371 sandık başkanı ise İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği listeden belirlendi.

CHP Sarıyer yine geç kaldı !
07 Mayıs 2015 Perşembe 08:06 tarihinde eklendi.
CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı sandık başkanları listesini Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği tarih ve saate veremeyince, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde sandık başkanlıklarına kimseyi veremedi.
 
Yüksek Seçim Kurulu, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde sandık başkanlarının kura ile belirlenmesi için siyasi partilerin tüm ilçe başkanlıklarından 13 Nisan saat 17.00'ye kadar liste istedi.
 
Liste kurula gidemedi
 
Tüm uyarılara rağmen, CHP Sarıyer'de İlçe Seçim Kurulu'na listesini 17.30'da anca getirebildi. CHP geç kalınca AK Parti tarafından yapılan itirazlar kabul edildi ve CHP'nin listesi kuraya giremedi.
 
İlçe Seçim Kurulu'nun belirlediği liste ile AK Parti'nin listesi arasında kura çekildi. Kurada 315 sandık başkanı AK Parti'nin, 371 sandık başkanı ise İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği listeden belirlendi.
 
Sarıyer Manşet'in haberine göre; CHP'nin 686 sandık için İlçe Seçim Kurulu'na sadece 29 kişilik liste getirmesi ise dikkat çekti.
 
Yerel seçimde de gecikmişti
 
Bilindiği gibi 2014 Yerel Seçimleri'nde CHP yine meclis üyesi aday listesini geç teslim etmiş ve seçime girememe riskiyle karşı karşıya gelmişti. İlçe Seçim Kurulu'nun kararını 6'ya 5 gibi bir oyla YSK bozmuş ve CHP Sarıyer'de seçime girebilmişti.
 
Yeni Şafak