CHP-Vatan el ele

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Vatan Partisi lideri Perinçek arasında gerçekleşen sürpriz görüşme kulisleri hareketlendirdi. İstanbul’da yapılan görüşmede Perinçek’in “1 Kasım’a ittifaklarla gidilse iyi olacaktır” dediği, Kılıçdaroğlu’nun da desteğe açığız cevabını verdiği öğrenildi.

CHP-Vatan el ele
05 Eylül 2015 Cumartesi 07:50 tarihinde eklendi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Vatan Partisi lideri Perinçek arasında gerçekleşen sürpriz görüşme kulisleri hareketlendirdi. İstanbul’da yapılan görüşmede Perinçek’in “1 Kasım’a ittifaklarla gidilse iyi olacaktır” dediği, Kılıçdaroğlu’nun da desteğe açığız cevabını verdiği öğrenildi.
 
Türkiye, 7 Haziran seçimlerinden 4,5 ay sonra 1 Kasım seçimlerine hazırlanırken, ittifak görüşmeleri kapsamında önceki akşam yaşanan sürpriz görüşme bir ilk oldu. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in önceki akşam saatlerinde biraraya geldiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “1 Kasım’a ittifaklarla gidilse iyi olacaktır” önerisine Kılıçdaroğlu’nun “Desteğe açığız” yanıtını verdiği öğrenildi.
 
Karayalçın da katıldı
 
Milliyet’in aldığı bilgilere göre Kılıçdaroğlu, önceki akşam saat 20.00 sıralarında Renaissance Bosphorus Hotel’de sürpriz bir şekilde Perinçek ile bir araya geldi. Perinçek’in talebi üzerine gerçekleşen görüşme, Ankara yerine Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu İstanbul’a alındı. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın da katıldığı nezaket ziyareti sadece 25 dakika sürdü. 
 
‘İttifak iyi olur’
 
Perinçek’in 1 Kasım seçimlerine iki partinin birlikte katılması anlamına gelecek bir ittifak önerdiği, “1 Kasım’a ittifaklarla gidilse iyi olacaktır” dediği ancak ittifak önerisinin detaylarını paylaşmadığı öğrenildi. Bu önerinin ardından söz alan Kılıçdaroğlu’nun, ittifaklara 7 Haziran’da çoğu ön seçimle seçilen milletvekili arkadaşlarının hukukunu korumak gerektiği mesajını verdiği ve destek açıklamalarına açık olduğunu ilettiği belirtildi.
 
Görüşmede ayrıca, Türkiye’nin mevcut siyasi atmosferi, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’daki çatışmalı ortam ve önceki gün görüşülen tezkere başta olmak üzere güncel konulara da değinildi. 
 
CHP ile Vatan Partisi arasında istikşafi görüşme
 
CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ile Vatan Partisi’nden Em. Tümamiral Soner Polat’ın da bulunduğu görüşmede Perinçek’in ittifak önerisine Kılıçdaroğlu’nun yanıtı “Seçilenlere haksızlık olmasın diye büyük olasılıkla seçimlere aynı listeyle gideceğimizi kamuoyuna deklare ettik” oldu. Buna karşılık, sandalye ve koltuk peşinde olmadıklarını söyleyen Perinçek ise ülkenin olağanüstü bir dönemden geçtiğini belirterek olağanüstü çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi. Yaptığı konuşmanın özetini içeren bir mektubu da Kılıçdaroğlu’na sundu.
 
Buna göre, her iki parti adına birer kişi hızlı bir şekilde “1 Kasım’da nasıl bir güç birliği yapılabilir” konusu üzerinde çalışarak bunun sonucunu genel başkanlarına sunacak. İki liderin vereceği karar doğrultusunda da Vatan Partisi ya CHP’nin çatısı altında ya da tek başına seçime girecek.
 
Vatan Partisi, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 0,33 oy almıştı. Vatan Partisi aynı seçimlerde seçim çevresi itibarıyla en yüksek oyu İzmir 1. bölgede yüzde 0,9 olarak almış, İzmir 2. bölge ve Muğla’da yüzde 0,85 oy almıştı.

Vatan Gazetesi