CHP ve ADD'nin bayram kutlamasında gerginlik

BOLU'da CHP ile Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen fener alayının ardından Hükümet Meydanı'nda devam edecek olan etkinlikte belediye görevlileri ile gerginlik yaşandı.

CHP ve ADDnin bayram kutlamasında gerginlik
30 Ağustos 2015 Pazar 23:07 tarihinde eklendi.
BOLU'da CHP ile Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen fener alayının ardından Hükümet Meydanı'nda devam edecek olan etkinlikte belediye görevlileri ile gerginlik yaşandı. Meydanda bulunan platformadaki ses sisteminin belediye ekipleri tarafından sökülerek elektriklerinin kesilmek istenmesi üzerine görevlilerle tartışan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Vali de, belediye başkanı da haddini bilecek. Burası Muz Cumhuriyeti değil. Yüreği yetiyorsa gelecek buraya bunları kendisi indirecek" dedi.
 
CHP Bolu İl Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle fener alayı düzenlendi. Konuralp Caddesi üzerinde toplanan aralarında CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın da bulunduğu yaklaşık iki bin 500 kişi ellerinde Türk bayrakları ve fenerlerle yürüyüş yaptı. Kalabalık grup 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganlarıyla yürüyerek etkinliğin devem adeceği Hükümet Meydanı'na geldi. Bu arada Hükümet Meydanı'nda bulunan sahnedeki ses sisteminin belediye görevlileri tarafından kaldırılarak elektriğin kesilmek istenmesi gerginliğe neden oldu. 
 
Yürüyüşten ayrılarak hükümet meydanına giden CHP'li Özcan, ses ve elektrik sistemini söken görevlilerle tartıştı. Özcan, tesisatın sökülmesi talimatı verildiğini söyleyen görevliye de "Git patronun gelsin. Söyleyin ona kendisi gelsin. Benim böyle söylediğimi de söyle" diyerek sert tepki gösterdi. Bolu Valiliği'nden izinli olmasına rağmen belediye ekiplerinin elektriği kestiğini söyleyen Özcan, "Şuna bakın sahne kullanmaya izin yokmuş. Ses sistemini söküyorlar, Bolu Valiliği'nden izinli olmasına rağmen belediye elektriği kesiyor. Kendi tesisatımızı kuralım diyoruz ona da izin vermiyorlar. Sahneyi işgal ediyormuşuz, burası halkın malı böyle terbiyesizlik olur mu? Sen kimsin benim bayram kutlamamı engelleyeceksin. Vali de belediye başkanı da haddini bilecek. Burası Muz Cumhuriyeti değil. Yüreği yetiyorsa gelecek buraya bunları kendisi indirecek" diye konuştu.
 
GRUP TEPKİ İÇİN GÜZERGAH DEĞİŞTİRİP VALİ KONAĞINA YÖNELDİ
 
Yaşanan sorunun ardından yürüyüş yapan grup güzergahını değiştirerek Bolu Valisi Aydın Baruş'un kaldığı evin bulunduğu caddeye yöneldi. Kalabalık grup Vali Konağının önünden geçerken "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganları attılar. Hükümet Meydanı'nda kalabalığa seslenen CHP'li Özcan, Vali Aydın Baruş ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a sert tepki göstererek şunları söyledi:
 
VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
 
"Biz bu etkinliği yapmamamız konusunda Vali bey tarafından defalarca uyarıldık. Vali bey ya valilik yapacak ya da valiliği bırakıp siyasete soyunacak. Cesareti yüreği varsa bunu yapmaya davet ediyorum. Geçen sefer Valiyi uyarmıştık bu kez de uyarıyorum. Vali beyin bu yaptıkları yanına kar kalmayacak. Bugün burada siz yürüyüş yaparken ben büyük bir bölümüne katılamadım. Sebebi neydi biliyor musunuz? Basında buna burada şahit oldu. Bolu Belediye Başkanı sahnede kurulu ses sistemini kaldırttı. Biz kendi ses sistemimizi kurmak istedik ona da izin vermediler. Zabıtayı buraya yığmakla tehdit etti. Belediye görevlilerine 'Yıkın bu sahneyi' diye talimat verdi. Sen kimsin? Var mı böyle bir yetkin? Sayın Vali, belediye başkanı biz burada terörü de telin edeceğiz. Sen bundan rahatsız oluyorsan olmaya da devam et. Buradan cumhuriyet savcılarına da sesleniyorum. Bugün belediye başkanının bize uygulamaya çalıştığı muamele ve aynı şekilde Bolu Valisi'nin yapmaya çalıştıkları terör örgütünün telin edileceği bir mitingi engellemeye çalışmaları PKK terör örgütüne yardım ve yataklıktır. Bunlar hakkında da suç duyurusunda bulunuyorum."
 
Grup, meydandaki programın ardından olaysız şekilde dağıldı.