CHP ve DSP'den alternatif çelenk

Kocaeli'nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılmayan CHP ve DSP, tören sonunda Atatürk Anıtı'na ayrı ayrı çelenk koydu.

CHP ve DSPden alternatif çelenk
30 Ağustos 2014 Cumartesi 16:10 tarihinde eklendi.

2 parti temsilcileri de yaşananlara tepki gösterdi. Kocaeli'nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıldönümü etkinliklerine, valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlandı. Buradaki törene Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, garnizon komutanı Tümgeneral İsmail Metin Temel, bazı siyasi partilerin temsilcileri ile askeri erkan katıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Vali Ercan Topaca, Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Metin Temel ile AK Parti ve MHP temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Törenin sona ermesinin ardından DSP Kocaeli İl Başkanlığı üyeleri Atatürk Anıtı'na geldi. Çelen koyduktan sonra açıklama yapan DSP Kocaeli İl Başkanı Hayati Özzeral, "Milli bayramlar ülkenin milli birliği ve bütünlüğü içindir. Burada yapılan uygulama ayrıştırmaya yöneliktir.

Defalarca uyarmamıza rağmen 5 Mayıs 2012'de çıkan kanun herhangi bir şeye uğramamıştır. Valilikte bu konuda kesin kararlıdır. Gelen yazıda bile sadece siyasi partiler koymayacak demesine rağmen bugün iktidar partisi ve parlamento da olan partililer koydu. Böyle bir ayrıştırma yaşanmakta biz de bunu protesto etmek için daha sonra alternatif çelen koyma töreni düzenliyoruz." dedi.

DSP'nin ardından CHP Kocaeli İl Başkanlığı üyeleri, Atatürk Anıtı'na çelenk koymak için geldi. CHP heyetinde, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan ve partililer yer aldı. Akar ve Kuşkan, Atatürk Anıtı'na parti çelenklerini koydu.

CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "2 yıldan beri bu tip ayrı yapmak zorunda kaldığımız bazı organizasyonlar gerekiyor. Elbette bizde bunun böyle olmasını istemiyoruz. Ancak vilayette 6 gün önce gelen genelgede garnizon komutanı, vali, belediye başkanının sadece çelenk koyacağı bildiriliyordu. Dolayısıyla da bu organizasyonu genel merkezimizin dün gelen yazılı iletisiyle yaptık."

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da "Ne kadar engellemeye çalışırlarsa çalışsınlar biz CHP olarak bu bayramları kutlamaya çocuklarımıza öğretmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Öte yandan, Rafet Karacan Bulvarı üzerinde de Zafer Bayramı dolayısıyla bir tören düzenlendi. Bu törene de Kocaeli protokolü ve vatandaşlar katıldı.


CİHAN