CHP ve SP, Zafer Bayramı mesajı yayımladı

Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümü nedeniyle CHP ve SP Erzurum İl Başkanları yazılı kutlama mesajı yayımladı.

29 Ağustos 2014 Cuma 16:26 tarihinde eklendi.


CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, yayımladığı kutlama mesajında,''Birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugünde bozmak isteyen bazı güçler olacaktır. Ancak, bu güçlere karşı Mustafa Kemal Atarük ve silah arkadaşları nasıl mücadele ettiyse, bugünde aynı mücadeleyi verme karar ve azmindeyiz.'' ifadelerini kullandı.

Kızıloğlu, 30 Ağustos'un, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının kazandığı büyük zaferin taçlandığı gün olduğunu belirterek, ''30 Ağustos ulusumuzu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, toplumun tüm kesimlerinin dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya geldiği; yan yana, omuz omuza mücadele vererek zafer destanının yazıldığı gündür. 30 Ağustos Zafer Bayramı hem Cumhuriyete ve demokrasiye açılan bir kapı, hem de çoğulculuğa ve çok sesliliğe giden yoldur. 30 Ağustos Atatürk ilke ve devrimlerinin filizlenerek kök salmaya başlayacağı sürecin yolunu açan Zafer Bayramı'nın tarihe kaydedilişidir.

'Birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugünde bozmak isteyen bazı güçler olacaktır. Ancak, bu güçlere karşı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları nasıl mücadele ettiyse, bugünde aynı mücadeleyi verme karar ve azmindeyiz'' Milletimizi bölmek isteyen teröre karşı hep birlikte, kardeşliğimizi koruyarak mücadele edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gününü de kutluyor, başta Büyük Zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi de minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.'' ifadelerini kullandı.

SP İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Faik Çalık ise mesajında, 30 Ağustos zaferinin iki anahtar kelimesinin 'iman ve kardeşlik' olduğunu belirterek, "Bunu bilen karanlık güçler birlik ve beraberliğimizi bozmaya, milletimiz arasına nifak tohumları ekmeye çalışmaktadır. Ancak milletimiz bu sinsi hesapları gibi boşa çıkarmasını bilecektir" dedi.

Çalık mesajın devamında,"Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, bu zaferi bizlere hediye eden tüm şehitlere Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, şükran ve minnetle anıyorum. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, istiklal ve istikbalimiz tehlikeye düştüğünde bu yüce millet aynı kararlılığı ortaya koymaktan hiçbir zaman çekinmeyecekti. İstiklal mücadelesinde yiyecek ekmeğimiz yoktu ama sarsılmaz bir imanımız vardı. Kökü bin yıllara dayanan bir kardeşlik bağımız vardı. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkesiyle yurdun dört bir yanından koşup gelen vatan evlatları omuz omuza şehit oldu.

Hepsinin tek ortak paydası İslam'dı. Biz bin yıldır bu topraklarda yaşayan aynı Rabbe inanan, aynı kitabı okuyan ve aynı kıbleye yönelen bir kardeşler topluluğuyuz. Bunu bilen karanlık güçler birlik ve beraberliğimizi bozmaya, milletimiz arasına nifak tohumları ekmeye çalışmaktadır. Taşeron terör örgütleri eliyle bizi birbirimize düşürmeye çalışmaktadır. Maalesef teröre verdiğimiz şehit sayısı 30 Ağustos Meydan Muharebesi'ndeki şehit sayısından kat be kat fazladır."


CİHAN