CHP'de plaket krizi

CHP İzmir İl Başkanlığı, eski belediye başkanları meclis üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkür edip vefa plaketi verdi.

CHPde plaket krizi
28 Kasım 2014 Cuma 16:48 tarihinde eklendi.
Çiğli Belediyesi eski Başkanı Metin Solak ve Buca Belediyesi eski Başkanı Ercan Tatı plaketlerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan almak istemedi. Herkes plaketini Kocağlu'nun elinden alırken Tatı ve Solak'a plaketlerini İl Başkanı Ali Engin takdim etti. 
 
CHP İzmir İl Başkanlığı, 2014 yerel seçimleriyle birlikte kapanan İl Özel İdaresi'nin 92 CHP'li meclis üyesi, yerel seçimlerde kapanan beldelerin dokuz CHP'li başkanı ve seçim sonrası koltuğu devreden 14 eski belediye başkanı için Tarihi Havagazı Fabrikası'nda 'vefa' günü düzenledi. Partiye emek vermiş isimlere teşekkür plaketi verdi.Organizasyonda İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, il yöneticileri ve ilçe başkanları da katıldı.
 
Seçim sürecinde aday gösterilmediği için CHP'den istifa eden Konak Belediyesi eski Başkanı Hakan Tartan, Kınık Belediyesi eski Başkanı Süleyman Kaya, Urla Belediyesi eski Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ve Menderes Belediyesi eski Başkanı Ergun Özgün ile Demokrat Parti'ye geçen il genel meclis üyesi Ramazan Canlı için plaket hazırlatılmadı.
 
Törene Çiğli Belediyesi eski Başkanı Metin Solak ve Buca Belediyesi eski Başkanı Ercan Tatı'nın tavrı damga vurdu. Solak ve Tatı, sunucunun anonsu üzerine plaketi Kocaoğlu'nun elinden alacaklarını anlayınca salon dışına çıktı. İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç krizi çözmek için ikiliyi ikna etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Tüm eski belediye ve belde başkanlarına plaketlerini Kocaoğlu verirken, Tatı ve Solak'a plaketlerini vermesi için İl Başkanı Engin anons edildi. 
 
Tatı kürsüye geldiğinde, sahnede bulunan Kocaoğlu ile tokalaşmadı. Tatı, Kocaoğlu'nun uzattığı eli görmezden geldi.
 
DELEGEYLE ÖN SEÇİM İSTEDİ
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, daha önce iki kez yaptığı "Delegeyle önseçim" talebini tekrarladı. Kocaoğlu, "Her kafadan bir ses çıkıyor. Neden önseçim istiyoruz. Neden delegeyle önseçim istiyoruz. İzmir'de oy oranımız malum. Önseçim kongre delegelerinin sayısı 35 bin civarında. Delegeler CHP'nin o mahallede aldığı oylara göre belirlendi. Önseçim ve kongre delegeleriyle seçim yapılırsa seçmenin oyu en adil şekilde seçime yansıyacak. Üyeyle yaparsak İzmirliler'in CHP'ye verdiği oyu önseçime adil yansıtamıyoruz. Delegeyle yaparsak adil yansıyor. CHP'ye oy veren her 50 kişi adayı belirlemek için oy kullanabiliyor yani. Hepimizi biliyoruz ki bu şekilde daha adil olacaktır. 35 bin kişiyle önseçim yapmak çok daha düzgün olacaktır. Önseçimde küsme olmuyor. 35 bin delegeye zaten küsemez. Uzun yıllardır önseçim yapılmıyor" dedi.
 
"HATIRLANMAK GÜZEL ŞEY"
 
CHP İzmir İl Başkanlığı'na düzenlenen organizasyon için teşekkür ederek konuşmasına başlayan kapatılan İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, şunları söyledi;
 
"Hatırlanmak güzel bir duygu. Politikada vefa önemli. Çünkü hiçbir koltuk, hiçbir makam baki değil, hepsi gelip geçici. Baki olan yaptıklarınız, bıraktığınız eserler. Baki olan hepimizi o makamlara getiren CHP'dir. CHP, büyük bir aile. Hepimiz bu büyük ailenin birer ferdiyiz.CHP varlık nedenimiz.Bizi bir arada tutan, kaynaştıran , birlikte mücadele etmemizi sağlayan ortak paydamız. CHP, Atatürk'ün bize emaneti. Onun için CHP ye karşı ölünceye kadar sürecek sorumluluklarımız, görevlerimiz var. İster yetkili, ister yetkisiz, nerede olursak olalım CHP ye hizmet etmek, cumhuriyete sahip çıkmak her CHP'linin boynunun borcudur."
 
CADI AVI YAPMASINLAR
 
Çiğli Belediyesi eski Başkanı Metin Solak, koltuğu devrettiği Hasan Arslan'ı ima ederek, "CHP'li belediye başkanları olarak görevlerimizi CHP'li başkanlara devrettik. Çalışan emekçi kardeşlerimiz belediye başkanlarının sorumluluğundadır. Projelerimiz onarlın sorumluluğundadır artık. Cadı avı yapmamaları, insanları Ahmet'in Mehmet'in adamı diye nitelendirmemelidirler. Konuşmacılar birlik beraberliği öğütlediler. Öğütleyenler birlik beraberliği öncelikle sağlasınlar" dedi.