CHP'de yeni üye şöleni

CHP İzmir İl Örgütü'nün düzenlediği 'Üye Katılım Şöleni'nde 6 bin yeni üye CHP'ye katıldı.

CHPde yeni üye şöleni
16 Kasım 2013 Cumartesi 20:44 tarihinde eklendi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Sezgin Tanrıkulu'nun katıldığı törende eski Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Ak Parti'den eski 1. bölge milletvekili adayı Doğan Bayram, Karşıyaka ve Göztepeli gençlerin de olduğu 200 üyeye rozetleri takıldı.
 
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen üye katılım şöleni Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda yapıldı. CHP'ye yeni 6 bin üyesinden sembolik olarak 200'üne rozetleri törenle takıldı.

Törene, CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Sezgin Tanrıkulu, CHP İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlerde belediye başkan aday adayları ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından CHP' Gençlik kollarının kurduğu gruplar folklor gösterisi yaptı, mini konser verdi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de önemli gelir dağılımı çarpıklığı olduğunu, halkın yüzde 18'nin yoksulluk sınırı altında yaşadığını, gençlerin işsizlik girdabında olduklarını söyledi.

Toplumun demokratik reflekslerini, dinamik kesimlerini sindirmek için sistemin ana sütunlarının çökeltilmeye çalışıldığını belirten Keskin, "Yargı siyasal iktidarın şube müdürlüğü durumuna gelmiştir. Kararlar, adaleti yansıtmayan birey ve toplumun vicdanını kanatan kararlara dönüşmüştür. Eskiden karakollarda yapılan işkenceler sokaklara çıktı.

Demokratik tepkilere biber gazı ve coplarla müdahale ediliyor. Resmi bayramların kutlaması engelleniyor. Türkiye büyük bir demokratik depreme, toplumsal restorasyona ve yaygın bir etik uygulamasına ihtiyaç duymaktadır. Yeni bir toplumsal sınıfın önderliğinde sivil bir direniş gerçekleştirme mecburiyeti var. Sivil demokratik depremi hayata geçirecek Güce sahip olan da CHP'dir" dedi.
 
Keskin merkez sağa oy verenlere de kucak açtıklarını söyledi. İzmir'in köyünde yaşamını sürdürüp, geçmişte AP, DYP, ANAP'a oy verenlerle CHP'ye oy verenler arasında hedef kitle olarak fark olmadığını belirten Keskin, "Toplumsal yaşantıları birdir. Farklı partilere bölünmesi böl parçala kuralının hayata geçmesidir. Bunu bozmak görevimizdir. Merkez sağdaki yurttaşları da CHP saflarına çağıracağız" diye konuştu.
 
ENGİN: 'ADAYLARIMI SAHTE ANKETLER BELİRLEMEYECEK'
 
CHP Genel Bakan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu yaptığı konuşmada "Her yeri İzmir yapacağız. İzmirin hoşgörüsü, değerleriyle buluşturacağız. Türkiye'de yeniden CHP'yi solu ve sosyal demokrasinin şemsiyesi yapacağız" dedi.
 
CHP İl Başkanı Ali Engin ise 1 yıldan beri partiye 20 bin yeni üye kazandırdıklarını söyledi. Yerel seçimlerde büyük farkla başarı kazanacaklarını ve 2015'de CHP'yi iktidar yapacaklarını söyleyen Engin, "Belediye başkanlarını kalemini satmış yazarlar değil, sahte anketler değil halk, örgütümüz belirleyecek" dedi.
 
Üye şöleninde, konuşmalardan sonra yeni 6 bin üyede sembolik olarak 200'üne rozetleri takıldı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Keskin ve Tanrıkulu, İl başkanı Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve milletvekilleri üyelere rozetleri tek tek taktılar.

Yeni üyeler arasında İzmir eski Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Ak Parti 1. Bölge eski milletvekili adayı Doğan Bayram, Ak Parti'den istifa eden Narlıdere Belediye Meclis üyesi Hasan Göztepe, Gezi Parkı olaylarına destek verdilerini söyleyen Karşıyaka ve Göztepe taraftarı genç kızlar dikkat çekti.

CHP il yönetimi yeni üyelerin bir kısının Ak Parti ve DSP'den ayrıldıklarını, aralarında eski DYP'liler de bulunduğunu söyledi.

DHA